Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Globális Ifjúsági Mozgalmi Hálózat

Másokkal közösen könnyebb megváltoztatni a világot, mint egyedül. A Globális Ifjúsági Mozgalmi Hálózat (Global Youth Action Network, GYAN) egybefogja a tenni vágyó fiatalokat és az általuk képviselt ifjúsági szervezeteket, és a világ jobbításának szolgálatába állítja a fiatalokban szunnyadó erőt és energiát.

Mi is tulajdonképpen a Globális Ifjúsági Mozgalmi Hálózat?

A Globális Ifjúsági Mozgalmi Hálózat nemzetközi ifjúsági szervezet, mely a világszerte működő ifjúsági mozgalmak szövetségeként arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben kamatoztassa a fiatalok összefogásában és együttes fellépésében rejlő lehetőségeket.

Mit kínál a hálózat?

  • webalapú eszköztárral rendelkező és az ifjúsági csoportok közötti együttműködést segítő online közösséget,
  • információkat és erőforrásokat,
  • lehetőséget arra, hogy a fiatalok részt vegyenek a globális döntéshozatalban, együtt dolgozzanak másokkal, és aktívan tegyenek azért, hogy a világ megváltozzon.

 

Mit jelent mindez a szervezetedre nézve?

Szervezeted csatlakozhat a Globális Ifjúsági Mozgalmi Hálózathoz, mely a fiatalok által irányított és a fiatalok érdekeit képviselő szervezetek szövetsége. A rendkívül kiterjedt és folyamatosan bővülő hálózat tagszervezetei több mint 190 országban működnek.

 

Milyen eredményeket ért el az eddigiek során a hálózat?

  • A hálózat erőfeszítéseinek is köszönhető, hogy 2000-ben rekordszámban vettek részt hivatalos ifjúsági küldöttek az ENSZ Közgyűlésén. A GYAN a jövőben is arra törekszik, hogy elősegítse a fiatalok részvételét az ENSZ munkájában.
  • A hálózat ifjúsági tanácsadó testületeket hozott létre ENSZ-ügynökségekkel, nemzeti kormányokkal és civilszervezetekkel történő együttműködés céljából.
  • A GYAN felmérte, milyen nehézségekkel kell megbirkózniuk, és mire van szükségük az egyes ifjúsági csoportoknak, és ennek megfelelő segítséget nyújtott a számukra, létrehozva a Globális Ifjúsági Koalíció a HIV/AIDS Ellen, az Ifjúsági Mozgalom a Demokráciáért és más szövetségeket.
  • Ezen túlmenően arra ösztönözte és ösztönzi a fiatalokat, hogy vegyék ki a részüket a millenniumi fejlesztési célok megvalósításáért végzett munkából.

Közzétéve: k., 07/05/2013 - 10:59


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!