Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Global Youth Action Network

Este mai uşor să schimbi lumea dacă faci parte dintr-un grup. Reţeaua mondială de acţiune pentru tineret - Global Youth Action Network (GYAN)- reuneşte tinerii şi organizaţiile pe care ei le reprezintă în vederea îndeplinirii acestui obiectiv ambiţios!

Ce este GYAN?

GYAN este o organizaţie internaţională care creează o alianţă între mişcările de tineret din întreaga lume, încurajându-le să colaboreze cu scopul de a maximiza impactul colectiv al acţiunilor lor.

Ce oferă?

  • o comunitate on-line care dispune de instrumente informatice pentru susţinerea cooperării dintre grupurile de tineret
  • informaţii şi resurse
  • oportunităţi de implicare în procesul de luare a deciziilor la nivel global şi de colaborare cu cetăţeni de toate vârstele pentru a face o schimbare.

 

Ce puteţi aştepta de la GYAN?

Organizaţia dumneavoastră poate adera la Global Youth Action Network – o alianţă de mari dimensiuni a organizaţiilor de tineret din peste 190 de ţări.

 

Care sunt rezultatele obținute de GYAN până în prezent?

  • A contribuit  la stabilirea unui nivel record de participare a delegaţiilor de tineri la Adunarea Generală a ONU din 2000 şi continuă să-i ajute pe tineri să se implice în acţiunile Naţiunilor Unite.
  • A înfiinţat consilii consultative pentru tineret la nivelul agenţiilor ONU, al guvernelor şi ONG-urilor.
  • A identificat preocupările/nevoile tinerilor şi a luat măsuri pentru a-i ajuta, creând coaliţii precum Global Youth Coalition on HIV/AIDS (GYCA) (Coaliţia globală pentru HIV/SIDA), Youth Movement for Democracy (Mişcarea tinerilor pentru democraţie) etc.
  • I-a încurajat pe tineri să se implice în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Publicat: M, 07/05/2013 - 10:50


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!