Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Werken met jongeren in Oost-Europa

A picture
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Heb je je al eens afgevraagd hoe jongeren leven in Oost-Europa, buiten de EU? Dankzij het Eastern partnership project van AEGEE Europe kun je dat zelf ervaren en daar samen met jongeren zoals jij werken aan een betere toekomst.

Wat is AEGEE Europe?

Het is de grootste Europese studentenorganisatie. Er zijn 13.000 studenten met uiteenlopende culturele achtergronden uit 40 Europese landen bij aangesloten.

 

Hoe kan ik meedoen?

Als je met het Eastern partnership project wil meedoen, moet je eerst via je lokale vereniging lid worden van AEGEE. Je kunt dan geselecteerd worden als je profiel overeenstemt met wat nodig is voor het project; je hoeft dus helemaal niet zo lang AEGEE-lid te zijn. Hou gewoon in het oog of bepaalde projecten en activiteiten wat voor jou zijn.

 

Activiteiten Eastern Partnership

Als je iets aan het Eastern Partnership Project wilt bijdragen, en er geen geschikte functies zijn, kun je zelf een activiteit organiseren. Het is de bedoeling jongeren uit heel Europa kennis te laten maken met het leven in de oostelijke buurlanden van de EU. Hoe je zulke activiteit concreet organiseert, beslis je zelf. Mogelijkheden zijn debatten, rondetafelgesprekken, presentaties, ontmoetingen met studenten uit de oostelijke buurlanden, lezingen enz.

 

Achtergrond

Het Eastern Partnership project valt onder het programma "Jeugd in Actie", meer precies het onderdeel voor samenwerking met de buurlanden van de EU om jonge Europeanen nieuwe perspectieven te bieden.

Een ander onderdeel van Jeugd in Actie, het Eastern Partnership Youth Window, geeft met extra middelen nog meer mogelijkheden voor samenwerking tussen jongeren, jeugdwerkers en jongerenorganisaties uit de EU en haar oostelijke buurlanden.

 

Gepubliceerd: Di, 07/05/2013 - 09:38


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!