Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Yhteistyötä Itä-Euroopan nuorten kanssa

A picture
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Oletko koskaan pohtinut, millaista on nuorten elämä EU:n ulkopuolisissa Itä-Euroopan maissa? AEGEE-Eurooppa-järjestön Itä-Euroopan yhteistyöhankkeessa pääset tekemään yhteistyötä itäeurooppalaisten nuorten kanssa paremman tulevaisuuden hyväksi.

Mikä on AEGEE-Eurooppa?

AEGEE-Eurooppa on Euroopan suurin monialainen nuorisojärjestö. Siihen kuuluu 13 000 opiskelijaa 40:stä Euroopan maasta.

 

Ketkä voivat osallistua hankkeeseen?

Jos haluat osallistua Itä-Euroopan yhteistyöhankkeeseen, sinun on liityttävä AEGEEn jäseneksi oman paikallisryhmäsi kautta. Itä-Euroopan kumppanuushankkeen osallistuja valitaan hankkeen tarpeiden mukaan. Hakijalla ei tarvitse olla pitkää kokemusta AEGEEn jäsenyydestä. Kannattaa seurata AEGEEn sivuja, joilla on tietoa kiinnostavista hankkeista ja toimista.

 

Itä-Euroopan kumppanuushankkeen toimintapäivä

Jos haluat osallistua Itä-Euroopan kumppanuushankkeeseen, mutta sopivia tehtäviä ei ole avoinna, voit sen sijaan itse järjestää toimintapäivän. Ajatuksena on tutustuttaa eri puolilta Eurooppaa tulevia nuoria Itä-Euroopan kumppanuusmaiden arkeen. Voit itse päättää, miten organisoit päivän ja mitä tapahtumia siihen kuuluu – esimerkiksi keskustelutilaisuuksia, esitelmiä, yliopistoluentoja tai opiskelijatapaamisia itäeurooppalaisten nuorten kanssa.

 

Taustaa

Itä-Euroopan kumppanuushanketta tuetaan EU:n Youth in Action -ohjelman toimesta 3.1, jossa keskitytään yhteistyöhön naapurimaiden kanssa ja nuorten avartamiseen.

Youth in Action ‑ohjelmaan kuuluu myös itäisen kumppanuuden erityisjärjestely, nk. itäisen kumppanuuden nuorisoikkuna. Sen tarjoama lisärahoitus antaa nuorille vielä enemmän mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä toisten nuorten, nuorisotyöntekijöiden ja nuorisojärjestöjen kanssa EU:ssa ja Itä-Euroopan kumppanimaissa.

 

Julkaistu: Ti, 07/05/2013 - 09:26


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä