Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Работа с млади хора в Източна Европа

A picture
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Питали ли сте се някога как живеят младите хора в източноевропейските страни извън ЕС? Проектът „Източно партньорство“ на Асоциацията на обединените европейски студенти (AEGEE) - Европа ви дава възможност да получите отговор на този въпрос и да работите заедно с хора като вас в тези страни за едно по-добро бъдеще.

Какво представлява AEGEE-Европа?

Най-голямата европейска интердисциплинарна младежка организация, обединяваща 13 000 студенти от различни култури и от 40 европейски страни.

 

Как можете да се присъедините?

За да се присъедините към проекта „Източно партньорство“ трябва да станете член на AEGEE чрез вашата местна група. Членовете на екипа на Източното партньорство се подбират според нуждите на този проект; не се изисква да имате много опит като член на AEGEE. Просто следете за интересни проекти и дейности.

 

Дни за действие в областта на Източното партньорство

Ако искате да се включите в проекта „Източно партньорство“, но няма свободни позиции, можете сами да организирате ден за действие. Идеята е млади хора от цяла Европа да се запознаят с живота в страните от Източното партньорство, но вие сами можете да решите как да организирате деня – с дебати, кръгли маси, презентации, срещи със студенти от „целевите“ страни, лекции на представители на университети и др.

 

Предистория

Проектът „Източно партньорство“ е подкрепен от програмата на ЕС „Младежта в действие“, действие 3.1, насочено към сътрудничество със съседните страни и откриване на нови възможности пред младите европейци.

Като част от програмата „Младежта в действие“, Източно партньорство - Прозорец за младежта предоставя още повече възможности за сътрудничество между младите хора, работещите с младежи и младежките организации от Европейския съюз и страните от Източното партньорство, като предоставя допълнителни средства.

 

Публикувана на: вт, 07/05/2013 - 09:21


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!