Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Volontiranje u svijetu

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Razmišljaš o pomaganju drugima, ali ne samo u Europi već i izvan nje? Voliš ljude i otkrivanje novih kultura? Na ovim web stranicama možeš saznati za mnoge prilike za volontiranje u cijelom svijetu.

Volontiranje ti omogućuje da upoznaš nove ljude, kulture i vještine dok pomažeš drugima. Međunarodno iskustvo stečeno volontiranjem može te dovesti do karijere s kojom ćeš obići cijeli svijet!
 

Gdje tražiti

Eurodeskmogućnosti volontiranja za mlade s naglaskom na mobilnost, obrazovanje, kulturu i više. Traži projekte u Europi na svom jeziku!

Globalno udruženje za razvoj volontiranja zanima te očuvanje prirode i razvoj zajednice? Želiš se upustiti u avanturu ispunjenu putovanjima i akcijom i dobiti priliku dati svoj doprinos?

Globalni volonteri prilike za kratkoročno volontiranje na dugoročnim projektima s naglaskom na dobrobit djece u svijetu koja su izložena najvećim rizicima.

Globalna volonterska mreža briga za siročad u Vijetnamu, podučavanje engleskog na Kostarici, borba protiv HIV-a/AIDS-a u Ruandi ili očuvanje bioraznolikosti na otočju Galapagos – dostupno je mnoštvo projekata.

Volonteri za svjetsku baštinuvolontiraj za UN i pomozi u očuvanju svjetske baštine. Kratkoročni projekti.

Svjetska volonterska mreža novosti, stajališta i potpore za volontere. Iscrpan popis organizacija koje nude mogućnosti za volontiranje u cijelom svijetu.

Pomoćnici u cijelom svijetu – mnoštvo informacija o projektima s malim troškovima kako bi vaš novac, vrijeme i energija išli izravno ljudima kojima želite pomoći.

WWF Volonterski program za mlade – Svjetski fond za zaštitu prirode vodi globalni volonterski program za očuvanje i okolišne projekte u zemljama kao što su Madagaskar, Paragvaj, Peru, Fidži i Butan.

 

„Možda će zvučati kao klišej, ali dobivam mnogo više nego što dajem. Volontirajući na ovakav način dobivate uvid u kulturu na način na koji to nikada ne biste mogli kao turist. Živite s ljudima, odlazite u njihove domove i družite se s učiteljima. Shvatite da imate nešto zajedničko s ljudima s kojima radite. Zapravo se radi o stvaranju mira putem pravde u cijelom svijetu“.
Joan McGuinness, globalni volonter po deseti put

Objavljeno: pon, 17/02/2014 - 15:21


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!