Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Töltsd hasznosan a szabadidőd

© iStockphoto.com - asiseeit
Sok a ráérő időd? Segíts másokon!

Élj hasznosan

Mindig is arra vágytál, hogy valami értelmeset kezdjél az életeddel? Ha az életkorod 17 és 30 év között van, az Európai önkéntes szolgálat nevű programnak köszönhetően lehetőséged nyílik arra, hogy önkéntesként külföldön dolgozz. Korán (lehetőleg egy évvel a tervezett kiutazás előtt) jelentkezz önkéntesnek, hogy elég időd legyen rátalálni az elvárásaidnak, igényeidnek leginkább megfelelő projektre.

 

Ha az „Európai önkéntes szolgálat” program keretében szeretnél önkéntes munkát végezni valamelyik európai országban, a linkre kattintva tájékozódhatsz arról, hogyan tudsz jelentkezni.

 

Ne ess kétségbe, ha itt nem találsz megfelelő lehetőséget! Nagyon sok szervezet indít önkéntességi projekteket külföldön.      
 

Légy része a közösségnek

Ha szeretsz a szabadban dolgozni és új emberekkel találkozni, az önkéntes táborok ideális lehetőséget kínálhatnak a számodra. Az önkéntes táborokban nemzetközi önkéntesek dolgoznak együtt rendszerint 2–4 hétig olyan projekteken, melyek a helyi közösség életkörülményeinek javítását vagy a környezet védelmét célozzák. Ha érdekel ez a lehetőség, olvasd el Önkéntes táborok – dolgozz és tanulj! című cikkünket.

 

Szakmai gyakorlat

A szakmai gyakorlat az egyik legjobb módja annak, hogy – hazádban vagy külföldön – tapasztalatot szerezz a szakmádban, és gyarapítsd a szakismereteidet. A szakmai gyakorlat a legtöbb esetben 3 hónaptól 1 évig tart, ezért érdemes várni vele addig, amíg be nem fejezed a tanulmányaidat, vagy olyan tanulmányi programot összeállítani, melynek a szakmai gyakorlat is része. Honlapunk Munkavállalás és tanulás rovatában és az EUROPA portál Gyakornoki lehetőségek diplomások számára című oldalán tájékozódhatsz az aktuális szakmai gyakorlati lehetőségekről. Hasznos információkkal szolgál a témában Szakmai gyakorlati lehetőségek című cikkünk is.

 

Egyéb külföldi lehetőségek

Az interneten számos más lehetőséget találhatsz, ha külföldön szeretnél tanulni vagy munkát vállalni.

Az Eurodesk hálózat webhelyén tájékozódhatsz azokról a képzési programokról, szakmai gyakorlati és egyéb lehetőségekről, amelyek esetében közeleg a jelentkezési határidő. Az Eurodesk Last Minute Offers weboldalán pedig olyan önkéntesmunka-lehetőségekre kereshetsz rá, amelyek hamarosan lezárulnak.

 

Ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni, au pairként is elhelyezkedhetsz külföldön. Ez remek lehetőség arra, hogy családi körben élve fejleszd nyelvtudásod, miközben ellátod a gyerekeket és besegítesz a házimunkába.

 

Külföldi tapasztalatra úgy is szert tehetsz, ha szezonmunkát vállalsz egy másik európai országban.

 

Kapcsolódó linkek

Külföldi tartózkodás

Munkavállalás másik európai országban

Utazás Európában

 

 

 

Közzétéve: h., 09/11/2015 - 11:03


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!