Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Käytä vapaa-aikasi hyödyllisesti

© iStockphoto.com - asiseeit
Voit käyttää vapaa-aikaasi myös muiden auttamiseen

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Haluaisitko tehdä jotain todella hyödyllistä? Jos olet 17–30-vuotias, voit ilmoittautua eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun. Tee hakemus ajoissa (mahdollisuuksien mukaan noin vuosi etukäteen), jotta löydät varmasti itsellesi sopivan hankkeen.

 

Lisätietoa hakemisesta eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun.

 

Ei huolta, vaikka et löytäisikään mitään itsellesi sopivaa. Monilla muillakin organisaatioilla on vapaaehtoispalveluhankkeita ulkomailla.       
 

Toimi paikallisyhteisöissä

Jos puuhailet mielelläsi ulkona ja haluat tavata uusia ihmisiä, voit auttaa paikallisyhteisöjä eri puolilla maailmaa. Näissä hankkeissa työskennellään yleensä 2–4 viikkoa. Useimmiten kansainväliset vapaaehtoisryhmät avustavat yhteisöllisissä tai ympäristöhankkeissa. Lisätietoa vapaaehtoispalvelusta paikallisyhteisöissä.

 

Työharjoittelu

Työharjoittelu on yksi parhaista tavoista kerätä työkokemusta ja oppia itseä kiinnostavasta alasta niin omassa maassa kuin ulkomaillakin. Harjoittelujaksojen kesto vaihtelee 3 kuukaudesta vuoteen. Harjoitteluun onkin parasta hakea joko opintojen yhteydessä tai niiden jälkeen. Tutustu nuorisoportaalin työharjoitteluosioon ja korkeakoulututkinnon suorittaneiden harjoittelua EU-toimielimissä koskevaan EU:n verkkosivuun. Sivuilta löytyy lisätietoa tämänhetkisistä harjoittelumahdollisuuksista. Ks. myös nuorisoportaalin artikkeli työharjoittelusta.

 

Muu vapaaehtoispalvelu ulkomailla

Verkosta löytyy tietoa muista työ- ja opiskelumahdollisuuksista ulkomailla.

 

Eurodesk-sivulta löytyy sovellus, joka muistuttaa harjoitteluohjelmien hakuaikojen määräajoista. Viime hetken harjoittelupaikoista on tietoa Eurodeskin Last Minute Offers -sivulla.

 

Jos viihdyt lasten parissa, harkitse au pairiksi hakeutumista. Pääset asumaan perheeseen, opit kieltä ja saat työ- ja elämänkokemusta, etenkin lastenhoidossa ja kotitöissä.

 

Yksi hyvä vaihtoehto on myös hakeutua kausityöhön toiseen Euroopan maahan.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Ulkomaille asumaan

Töihin toiseen EU-maahan

Matkalla Euroopassa

 

 

 

Julkaistu: Ma, 09/11/2015 - 10:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä