Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Αξιοποιήστε ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο σας

© iStockphoto.com - asiseeit
Θα σας ενδιέφερε να διαθέσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας;

Κάντε τη διαφορά!

Θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά ωφέλιμο; Αν είστε 17-30 ετών, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε εθελοντής στο εξωτερικό παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» (European Voluntary Service - EVS). Σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση νωρίς (τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, εάν μπορείτε) ώστε να βρείτε το κατάλληλο σχέδιο.

 

Ακολουθήστε τις οδηγίες υποβολής αίτησης για σχέδιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

 

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλές άλλες οργανώσεις που διοργανώνουν προγράμματα εθελοντισμού στο εξωτερικό  
 

Γίνετε μέλος μιας κοινότητας

Αν σας αρέσει να εργάζεστε στο ύπαιθρο και να γνωρίζετε νέους ανθρώπους, μπορείτε να συμμετάσχετε σε πρόγραμμα εθελοντισμού παραμονής (residential volunteering). Τα προγράμματα αυτά συνήθως περιλαμβάνουν 2-4 εβδομάδες εθελοντικής εργασίας στο πλαίσιο μιας διεθνούς ομάδας που συνεργάζεται με τοπικές κοινότητες ή ενός περιβαλλοντικού προγράμματος. Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας εδώ.

 

Πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και εκμάθησης ενός επαγγέλματος είτε στη χώρα σας είτε στο εξωτερικό. Τα περισσότερα προγράμματα πρακτικής άσκησης διαρκούν από 3 μήνες έως ένα έτος, γι' αυτό είναι καλύτερα να συμμετάσχετε σε τέτοιου είδους πρόγραμμα αφού ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, ή στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών σας. Επισκεφθείτε την ενότητα «Εργασία και Mάθηση», καθώς και την ιστοσελίδα της ΕΕ «Πρακτική άσκηση για πτυχιούχους» για να βρείτε προσφορές πρακτικής άσκησης. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας σχετικά με την πρακτική άσκηση για περισσότερες πληροφορίες.

 

Άλλες δυνατότητες εκτός συνόρων

Μπορείτε να βρείτε και άλλες δυνατότητες για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου.

Η ιστοσελίδα «Deadline Reminder» του Eurodesk δίνει πληροφορίες για επικείμενες προθεσμίες, π.χ. για προγράμματα κατάρτισης και διαθέσιμες θέσεις. Μπορείτε να ενημερωθείτε για διαθέσιμες θέσεις εθελοντών της τελευταίας στιγμής στη σελίδα «Last Minute Offers» του Eurodesk.

 

Αν σας αρέσει να εργάζεστε με παιδιά, τι θα λέγατε να εργαστείτε ως «au pair»; Θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε με μια οικογένεια στο εξωτερικό και να μάθετε μια ξένη γλώσσα βοηθώντας στη φροντίδα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.

 

Μπορείτε ακόμη να αναλάβετε μια εποχιακή εργασία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι

Εγκατάσταση στο εξωτερικό

Εργασία σε άλλη χώρα της ΕΕ

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 09/11/2015 - 10:51


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!