Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Brug din fritid til noget fornuftigt

© iStockphoto.com - asiseeit
Hvis du har tid i overskud, hvorfor så ikke gøre noget for andre?

Gør en forskel

Har du ikke lyst til at gøre noget, der virkelig nytter? Hvis du er mellem 17 og 30, skulle du overveje at blive frivillig i udlandet med den europæiske volontørtjeneste (EVS). Søg tidligt (ca. et år i forvejen, hvis du kan). Så er du sikker på at finde det rigtige projekt.

 

Følg vejledningen her i at søge om et EVS-projekt i et europæisk land.

 

Ingen grund til panik, hvis du ikke finder noget! Der findes masser af andre organisationer, der har projekter for frivillige i udlandet    
 

Bliv en del af lokalsamfundet

Hvis du kan lide at arbejde udendørs og møde nye mennesker, skulle du overveje at blive frivillig. Et projekt med indkvartering består normalt af 2-4 ugers frivilligt arbejde i en international gruppe, der arbejder på et projekt i lokalområdet eller et miljøprojekt. Læs vores artikel om frivilligt arbejde med indkvartering.

 

Jobtræning

Et praktikophold er en god måde at få erhvervserfaring på. Du lærer også noget om at arbejde i dit hjemland eller udlandet. Praktikophold varer ofte mellem tre måneder og et år, så det er bedre at lave et, når du er færdig med at læse, eller som en del af studierne. Tjek afsnittet arbejd og lær og EU's side om praktikophold for kandidater for at finde aktuelle tilbud om praktikophold og læs vores artikel om praktikophold, hvor du finder flere oplysninger.

 

Andre muligheder i udlandet

Du kan finde andre muligheder for at læse eller arbejde i udlandet på nettet.

 

Eurodesks Deadline Reminder giver en oversigt over kommende frister, blandet andet for uddannelsesprogrammer og praktikophold. Du finder sidsteøjeblikstilbud om frivilligt arbejde på Eurodesks side med Last Minute Offers.

 

Hvis du kan lide at arbejde med børn, skulle du overveje at arbejde som au pair. Du kan bo hos en familie i udlandet og lære sproget, mens du hjælper med børnepasning eller husarbejde.

 

Du kan også overveje at tage sæsonarbejde i et anet europæisk land.

 

Links

At bo i udlandet

Arbejde i et andet EU-land

Rejse i Europa

 

 

 

Offentliggjort: Man, 09/11/2015 - 10:44


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!