Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Stagii Eurodyssée – începeţi-vă călătoria europeană

A picture
© fotolia.com - goodluz
Câştigaţi experienţă de muncă, îmbunătăţindu-vă, în acelaşi timp, cunoştinţele lingvistice. Timp de peste 25 de ani, Programul Eurodyssée le-a oferit tinerilor cursuri plătite de formare profesională într-o regiune europeană.

Eurodyssée se adresează tinerilor între 18 şi 30 de ani care au reşedinţa într-una dintre regiunile participante la program. Nu se cer calificări specifice. Este suficient ca profilul dumneavoastră să corespundă cerinţelor formulate de întreprinderi. Cu toate acestea, trebuie să deţineţi o diplomă de studii (formare profesională, învăţământ superior etc.) şi să aveţi cunoştinţe de bază într-o limbă străină.

Persoanele selectate au dreptul la un stagiu de 3-7 luni, un curs de limbă, cazare, alocaţie lunară sau salariu, asigurare şi certificat de formare.

 

Cum vă puteți înscrie

Urmaţi 3 paşi simpli:

1. Aflaţi dacă regiunea dumneavoastră este înscrisă în program, consultând lista regiunilor participante.

2. Creaţi-vă profilul Eurodyssée.

3. Consultaţi toate ofertele de stagiu disponibile şi alegeţi-o pe cea care vi se potriveşte cel mai bine.

 

„Îmi voi aminti întotdeauna cu drag de această perioadă a vieţii mele, datorită experienţei pe care mi-a oferit-o programul Eurodyssée. A fost cu siguranţă un pas important în dezvoltarea mea personală. Am descoperit culturi noi, mi-am făcut prieteni noi şi am învăţat o limbă nouă. Am călătorit mult, am cunoscut o mulţime de oameni şi am văzut locuri minunate! Nu voi uita Spania niciodată, iar Valencia va avea un loc special în inima mea.

Îi sfătuiesc pe toţi tinerii să profite de această oportunitate. Evident, lucrurile nu merg întotdeauna perfect. Vă veţi  confrunta din când în când şi cu obstacole… dar rostul lor nu este oare să ne facă mai puternici? Este o provocare pe care ar fi păcat să o rataţi”.

Andreia Tavares, din Portugalia, a urmat un stagiu în Valencia (Spania), în 2009

 

Pe durata stagiului

Stagiarii vor primi o alocaţie sau un salariu, în funcţie de cum este organizat programul în regiunea respectivă.

Pe durata şederii, veţi beneficia de asistenţă din partea coordonatorilor. Aceasta înseamnă că veţi lua parte la vizite, excursii şi evenimente care să vă ajute să vă adaptaţi şi să înţelegeţi cultura regiunii.

La sfârşitul stagiului va trebui să faceţi un raport şi să-l trimiteţi regiunii de origine şi/sau regiunii gazdă. Dacă nu prezentaţi acest raport, nu veţi primi certificatul de participare la stagiu.

Publicat: M, 23/04/2013 - 11:35


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!