Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Стажове Eurodyssée – започнете пътуването си из Европа тук!

A picture
© fotolia.com - goodluz
Съберете трудов опит, докато подобрявате знанията си по чужд език. От 25 години насам програмата Eurodyssée дава възможност на младежи да участват в платени професионални образователни курсове в чуждестранен регион на Европа.

Програмата Eurodyssée е насочена към младежи на възраст от 18 до 30 години, които са жители на един от регионите, участващи в програмата. За нея не се изискват специфични квалификации, тъй като кандидатурите се свързват с изискванията на бизнеса. Въпреки това трябва да имате някаква учебна квалификация (професионално образование, висше образование и т.н.) и основни познания по чужд език.

Стажантите имат право на 3 до 7 месеца стаж, езиков курс, настаняване, месечна стипендия или заплата, застраховка и удостоверение за обучение.

 

Как да кандидатствате

Следвайте 3 прости стъпки:

1. Разберете дали вашият регион участва в програмата – вижте списъка на участващите региони.

2. Създайте ваш профил в Eurodyssée.

3. Проверете всички налични предложения за стажове и изберете това, което най-много отговаря на вашите желания.

 

„Винаги ще помня този стаж заради всичко, което изживях, благодарение на програмата Eurodyssey. Със сигурност направих крачка напред в личното си развитие. Открих нови култури, нови приятели, научих нов език. Имах възможност да пътувам много и да опозная невероятни хора и места! Испания ще остане чудесен спомен за мен, а Валенсия ще бъде винаги в сърцето ми.

Наистина съветвам младите хора да се възползват от тази възможност. Разбира се, не винаги всичко върви по мед и масло. Ще има препятствия, които да преодоляватено не ставаме ли по-силни и не израстваме ли точно чрез тях? Това е предизвикателство, което не бива да пропускате.

Андреа Таварес, от Португалия, на стаж в Comunidad Valenciana, Испания, през 2009 г.

 

По време на стажа

Стажантите получават или стипендия, или заплата в зависимост от това как се провежда програмата Eurodyssée в дадения регион.

По време на престоя ви в чужбина координаторите на програмата в региона домакин ще ви помагат. Това означава, че може да участвате в посещения, екскурзии и събития, които ще ви помогнат да се адаптирате и да оцените културата на региона.

Помнете, че след стажа трябва да изпратите отчет до региона, който ви изпраща, и/или региона домакин. Ако пропуснете да напишете този отчет, може да не получите удостоверение за стаж.

 

Публикувана на: вт, 23/04/2013 - 11:28


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!