Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Trainee-stillinger i Eurodyssée – start Europa-reisen her!

A picture
© fotolia.com - goodluz
Få jobberfaring samtidig som du utvikler språkkunnskapene dine. I mer enn 25 år har ungdom deltatt på yrkesrettede kurs i en fremmed europeisk region i regi av Eurodyssée-programmet.

Eurodyssée er rettet mot unge i aldersgruppen 18 til 30 år som er bosatt i et av programmets medlemsregioner. Det kreves ingen spesifikke kvalifikasjoner ettersom søknadene matches med virksomhetenes krav. Du bør imidlertid ha en type studiekvalifikasjon (yrkesrettet opplæring, høyere utdannelse osv.) og grunnlegende kunnskaper i et fremmedspråk.

Trainee-kandidatene har rett på et trainee-opphold på 3 til 7 måneder, språkkurs, innkvartering, månedlig godtgjørelse eller lønn, forsikring og et kurssertifikat.

 

Slik søker du

Følg tre enkle trinn:

1. Finn ut om din region er en del av programmet, i listen over medlemsregioner.

2. Opprett en Eurodyssée-profil.

3. Sjekk alle tilgjengelige trainee-stillinger, og velg ordningen som passer best for deg.

 

"Denne perioden i livet mitt vil jeg alltid huske på grunn av erfaringen jeg fikk gjennom Eurodyssey-programmet. Det har uten tvil vært et stort steg fremover med hensyn til personlig vekst. Jeg oppdaget nye kulturer, fikk nye venner og lærte et nytt språk. Jeg fikk muligheten til å reise mye og bli kjent med flotte mennesker og steder! Spania vil alltid være et godt minne for meg, og Valencia vil alltid ha en plass i hjertet mitt.

Jeg anbefaler unge mennesker å gripe denne muligheten. Det er selvsagt ikke alltid en dans på roser. Det finnes alltid noen hindringer som må overvinnes, men er det ikke hindringer som fører til at vi vokser og blir sterkere? Dette er en mulighet som må gripes."

Andreia Tavares fra Portugal, som gjennomførte en trainee-periode i Comunidad Valenciana i Spania i 2009.

 

I trainee-perioden

Trainee-kandidater mottar enten stipend eller lønn avhengig av hvordan Eurodyssée-programmet gjennomføres i den gjeldende regionen.

I løpet av utenlandsoppholdet vil du få hjelp av programkoordinatorene i vertsregionen din. Dette betyr at du kan bli med på turer, ekskursjoner og arrangementer som bidrar til at du finner deg til rette og setter pris på kulturen i regionen.

Husk at du må sende en rapport til hjem- og/eller vertsregionen etter at du har gjennom ført trainee-perioden. Hvis du ikke skriver denne rapporten, kan det hende at du ikke mottar trainee-sertifikatet ditt.

Publisert: Tir, 23/04/2013 - 11:19


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!