Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Πρακτική άσκηση στο πρόγραμμα "Ευρω-οδύσσεια" – Αρχίστε το Ευρωπαϊκό σας ταξίδι εδώ!

A picture
© fotolia.com - goodluz
Αποκτήστε επαγγελματική εμπειρία βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις σας σε ξένες γλώσσες. Για περισσότερα από 25 χρόνια, το πρόγραμμα "Ευρω-οδύσσεια" παρέχει σε νέους αμειβόμενη επαγγελματική επιμόρφωση σε μια άλλη ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών οι οποίοι διαμένουν σε μια από τις περιφέρειες που συμμετέχουν σ' αυτό. Δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα, καθώς επιδιώκεται αντιστοίχιση των αιτήσεων προς τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Ωστόσο, θα πρέπει να διαθέτετε κάποιον τίτλο σπουδών (επαγγελματικής κατάρτισης, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ.λπ.), καθώς και να γνωρίζετε στοιχειωδώς μια ξένη γλώσσα.

Οι ασκούμενοι δικαιούνται πρακτική άσκηση 3-7 μηνών , μαθήματα ξένης γλώσσας, στέγαση, μηνιαίο επίδομα ή μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και πιστοποιητικό κατάρτισης.

 

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Ακολουθήστε 3 απλά βήματα:

1. Μάθετε εάν η περιφέρειά σας συμμετέχει στο πρόγραμμα, ανατρέχοντας στον κατάλογο των περιφερειών μελών.

2. Δημιουργήστε το προσωπικό σας προφίλ "Ευρω-οδύσσεια".

3. Ελέγξτε όλες τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης και επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο.

 

“Θα θυμάμαι για πάντα αυτή την περίοδο της ζωής μου χάρη στην εμπειρία που μου προσέφερε το πρόγραμμα Ευρω-οδύσσεια, το οποίο βοήθησε και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου. Ανακάλυψα καινούργιους πολιτισμούς, έκανα καινούργιους φίλους, έμαθα μια ξένη γλώσσα. Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ και να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους και τόπους! Η Ισπανία μου άφησε καταπληκτικές εντυπώσεις. Φεύγοντας, θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου τη Βαλένθια.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή την εμπειρία σε νέους ανθρώπους. Υπάρχουν βέβαια κάποιες δυσκολίες και θα χρειαστεί να ξεπεράσετε ορισμένα εμπόδια, όμως η προσπάθεια μας βοηθάει πάντοτε να προχωράμε και μας κάνει πιο δυνατούς. Το πρόγραμμα είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να χάσετε.”

 

Andreia Tavares, από την Πορτογαλία. Έκανε την πρακτική της άσκηση στην Comunidad Valenciana, στην Ισπανία, το 2009.

 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης

Οι ασκούμενοι λαμβάνουν υποτροφία ή μισθό, ανάλογα με το πώς εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε μια περιφέρεια.

Κατά την παραμονή σας στο εξωτερικό, οι συντονιστές του προγράμματος της περιφέρειας υποδοχής σάς παρέχουν κάθε βοήθεια που χρειάζεστε. Μπορείτε δηλαδή να συμμετέχετε σε επισκέψεις, εκδρομές και εκδηλώσεις που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε και να γνωρίσετε τον πολιτισμό της περιοχής.

Έχετε υπόψη σας ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης θα πρέπει να υποβάλετε σχετική έκθεση στην περιφέρειά σας ή/και στην περιφέρεια υποδοχής. Εάν δεν συντάξετε αυτή την έκθεση, ενδέχεται να μη σας χορηγηθεί το πιστοποιητικό πρακτικής άσκησης.

Δημοσιεύθηκε: Τρ, 23/04/2013 - 11:16


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!