Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Stages bij de Europese Commissie

© fotolia.com - FotolEdhar
Wilde je altijd al weten hoe de Europese Commissie echt werkt? Als je er stage gaat lopen kun je dat van binnenuit ontdekken.

De Europese Commissie organiseert tweemaal per jaar administratieve stages en vertaalstages van 3 tot 5 maanden. Vooral pas afgestudeerden komen hiervoor in aanmerking.

De meeste stagiairs hebben de nationaliteit van een EU-land of een kandidaat-EU-land. Er is ook een beperkt aantal plaatsen voor kandidaten uit niet-EU-landen.

 

Inschrijving

Om je te kunnen inschrijven moet je zijn afgestudeerd aan een universiteit (of gelijkwaardig) en zeer goed Engels, Frans of Duits kunnen. Als je de nationaliteit van een EU-land hebt, moet je ook een zeer goede kennis van een tweede EU-taal hebben,

Als je al stage bij een andere EU-instelling of -orgaan hebt gelopen, kom je niet meer in aanmerking voor een stage bij de Commissie.

Je inschrijving is alleen geldig als je het online inschrijvingsformulier invult en voor de uiterste datum instuurt.

 

Termijnen!

De stage begint op 1 maart of op 1 oktober. Vertaalstages beginnen soms op een andere datum.

Voor een stage die in maart begint, moet je je inschrijven voor 31 augustus van het voorgaande jaar.

Voor een stage die in oktober begint, moet je je inschrijven voor 31 januari van datzelfde jaar.

 

Dit stageprogramma bestaat al sinds 1960 is daarmee het langstlopende programma in zijn soort. Tijdens een stage bij de Europese Commissie leer je hoe de Commissie in de praktijk functioneert en kun je je persoonlijk ontwikkelen dankzij de contacten die je legt op je werk en daarbuiten. De kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan kun je tijdens je stage uitbreiden en in praktijk brengen. De meeste stagiairs krijgen een stagevergoeding. Stagiairs met een handicap kunnen een aanvullende vergoeding krijgen.

Gepubliceerd: Di, 23/04/2013 - 10:48


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!