Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Trainee-stillinger i EU-kommisjonen

© fotolia.com - FotolEdhar
Har du alltid hatt lyst å vite mer om hvordan EU-kommisjonen virkelig fungerer? Hvis du søker om en trainee-stilling, kan du finne ut hvordan ting fungerer fra innsiden.

European-kommisjonen organiserer trainee-stillinger innen administrasjon og oversetting to ganger i året. Trainee-stillinger er primært for unge universitetsstudenter og varer i 3 til 5 måneder.

De fleste personene med trainee-stillinger er statsborgere i et EU-land eller i en kandidatstat. Det finnes imidlertid også en begrenset antall ledige trainee-stillinger for statsborgere i land som ikke er EU-medlemmer.

 

Slik søker du

For å kunne søke må du ha en universitetsgrad (eller tilsvarende) og ha svært gode kunnskaper i engelsk, fransk eller tysk. Hvis du er statsborger i et EU-land, må du også ha svært gode kunnskaper i et sekundært EU-språk.

Hvis du har fullført et trainee-opphold i en annen EU-institusjon eller et annet EU-organ, kan du ikke søke om trainee-stilling i EU-kommisjonen.

For at søknaden din skal være gyldig må du fylle ut og sende søknadsskjemaet elektronisk og innen tidsfristen.

 

Søknadsfrister!

Trainee-perioden starter vanligvis 1. mars og 1. oktober, men det kan hende at trainee-stillinger for translatører starter på andre datoer.

For trainee-stillingen i mars er søknadsfristen 31. august det foregående året.

For trainee-stillingen i oktober er søknadsfristen 31. januar samme år.

 

Dette trainee-programmet ble startet i 1960 og har vart lengst av alle programmer av denne typen. I trainee-stillingene ved EU-kommisjonen vil du få praktisk informasjon om hvordan Kommisjonens avdelinger fungerer, og du vil få personlig erfaring gjennom kontaktene du oppretter i det daglige arbeidet. Du vil også kunne praktisere kunnskapene du har tilegnet deg gjennom studiene dine. Vanligvis tildeles trainee-kandidater et opplæringsstipend, og kandidater med funksjonshemninger kan være kvalifisert for et tilleggsstipend.

Publisert: Tir, 23/04/2013 - 10:45


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!