Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Harjoittelu Euroopan komissiossa

© fotolia.com - FotolEdhar
Kiinnostaako sinua, miten Euroopan komissio toimii käytännössä? Komission harjoittelijana pääset tutustumaan komissioon sisältä päin.

Euroopan komissio ottaa kahdesti vuodessa harjoittelijoita hallinnolliseen harjoitteluun ja kääntäjäharjoitteluun. Harjoittelupaikat on tarkoitettu pääasiassa jonkin korkeakoulututkinnon suorittaneille nuorille. Harjoittelujakso kestää 3–5 kuukautta.

Useimmat harjoittelijat ovat jonkin EU:n jäsenmaan tai ehdokasmaan kansalaisia. Harjoittelijoiksi otetaan kuitenkin myös rajattu määrä muita kuin EU-maiden kansalaisia.

 

Hakumenettely

Hakijalla on oltava vähintään alempi korkeakoulututkinto (tai vastaava) ja erinomainen englannin, ranskan tai saksan kielen taito. EU-kansalaisten on lisäksi osattava erinomaisesti jotain toista EU-kieltä.

Jos olet jo suorittanut harjoittelun jossakin toisessa EU:n toimielimessä tai muussa elimessä, et voi enää hakea komissioon harjoitteluun.

Jotta hakemuksesi otetaan huomioon, sinun on täytettävä ja tallennettava hakulomake verkossa ja lähetettävä se postitse ennen hakuajan päättymistä.

 

Hakuajat

Harjoittelujaksot alkavat yleensä 1. maaliskuuta ja 1. lokakuuta, mutta kääntäjäharjoittelijat voivat aloittaa myös muuna ajankohtana.

Hakuaika maaliskuussa alkavalle harjoittelujaksolle päättyy 31. elokuuta harjoittelua edeltävänä vuonna.

Hakuaika lokakuussa alkavalle harjoittelujaksolle päättyy 31. tammikuuta samana vuonna.

 

Komission harjoitteluohjelma käynnistettiin jo vuonna 1960, ja se onkin vanhin laatuaan. Euroopan komission harjoittelijana opit käytännössä, miten komission yksiköt toimivat, ja pääset solmimaan henkilökohtaisia kontakteja päivittäisen työn yhteydessä. Voit myös täydentää ja soveltaa käytännössä opintojesi aikana hankkimiasi tietoja. Harjoittelijat saavat yleensä harjoitteluapurahan, ja vammaisille harjoittelijoille voidaan myöntää lisätukea.

Julkaistu: Ti, 23/04/2013 - 10:37


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä