Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση σε άλλη χώρα της ΕΕ

© fotolia.com - FotolEdhar
© fotolia.com - FotolEdhar
Διαθέτετε επιχειρηματικό πνεύμα; Μάθετε τι απαιτείται για το άνοιγμα επιχείρησης σε άλλες χώρες ώστε να αποφύγετε τα προβλήματα.

Ως πολίτης της ΕΕ, έχετε δικαίωμα να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ ή να ιδρύσετε υποκατάστημα μιας επιχείρησης που λειτουργεί ήδη σε άλλο κράτος μέλος.  Οι απαιτήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα, γι' αυτό είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τις σχετικές διαδικασίες. Για να σας διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο, συγκεντρώσαμε συνδέσμους που οδηγούν σε ιστότοπους με χρήσιμες πληροφορίες. 

 

Η ΕΕ ενθαρρύνει τα κράτη μέλη της να επιτύχουν ορισμένους στόχους. Θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα

  • να ιδρύσετε μια επιχείρηση μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες το πολύ
  • να μην πληρώσετε γι' αυτό πάνω από 100 ευρώ
  • να διεκπεραιώσετε όλες τις διαδικασίες μέσω ενός ενιαίου διοικητικού φορέα
  • να συμπληρώσετε όλα τα έντυπα καταχώρησης ηλεκτρονικά
  • να καταχωρήσετε μια επιχείρηση σε άλλη χώρα της ΕΕ ηλεκτρονικά (μέσω των υπηρεσιών μίας στάσης).

 

Καθώς όμως τα παραπάνω αποτελούν συστάσεις (και όχι δεσμευτικούς κανόνες), ξεκινήστε μαθαίνοντας πόσο κοστίζει στην πράξη η σύσταση επιχείρησης, πόσος χρόνος απαιτείται γι' αυτό και εάν υπάρχει μια ενιαία διοικητική υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει στο ξεκίνημά σας στη χώρα όπου ενδιαφέρεστε να ανοίξετε την επιχείρησή σας.

 

Μέσω της πύλης «Η Ευρώπη σου - Νεοσύστατες επιχειρήσεις» , μπορείτε να ενημερωθείτε πιο λεπτομερώς για τις απαιτήσεις κάθε χώρας, δηλαδή τους νόμους που πρέπει να λάβετε υπόψη και τις διοικητικές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Επίσης, στην πύλη «Η Ευρώπη σου» μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για θέματα όπως ο ΦΠΑ και τα τελωνεία, οι πωλήσεις στο εξωτερικό, οι προδιαγραφές προϊόντων και τα περιβαλλοντικά σήματα.

 

Εάν θέλετε να αναπτύξετε επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από μία χώρες της ΕΕ, εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια Ευρωπαϊκή Εταιρεία (societas europaea). Μ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να μεταφέρετε την καταστατική έδρα σε άλλη χώρα της ΕΕ χωρίς να πρέπει πρώτα να διαλύσετε την επιχείρηση, καθώς και να διαθέτετε προσωπικό που απασχολείται σε περισσότερες από μία χώρες.

 

Θέλετε να δείτε πώς είναι να είναι κανείς επιχειρηματίας σε άλλη χώρα της ΕΕ; Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Erasmus για Νεαρούς Επιχειρηματίες, πάρτε συμβουλές και τρικ από έμπειρους επιχειρηματίες για έξι μήνες, και δείτε την επιχείρησή σας να ανθίζει!

Δημοσιεύθηκε: Πε, 19/03/2015 - 12:31


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!