Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Erasmus hjelper deg også etter studiene

A picture
© fotolia.com - goodluz
Hvis du har planer om å etablere din egen virksomhet eller allerede har startet en bedrift, kan du få sjansen til å jobbe med en erfaren entreprenør i et annet EU-land via Erasmus for unge entreprenører.

I inntil 6 måneder kan du lære hvordan du driver virksomheten på en bedre måte, og få den til å vokse. Samtidig kan du gi vertsentreprenøren en nytt perspektiv på ting.

 

Hvem kan søke?

Ordningen er åpen for ferske entreprenører og personer som har ønske om å starte sin egen virksomhet. Du bør enten:

  • ha konkrete planer om å starte en virksomhet basert på en realistisk forretningsplan

eller

  • ha startet din egen virksomhet i løpet av de tre siste årene.

Det er ingen aldersgrense for å delta i programmet, og virksomheten eller aktiviteten din kan være basert på en hvilken som helst sektor.

Kandidater fra et hvilket som helst EU-land kan søke. Du kan også søke hvis du er fra et land utenfor EU, så lenge du bor permanent i landet og har planer om å starte din egen virksomhet i et EU-land.

 

Slik søker du

Fyll ut det elektroniske registreringsskjemaet, og velg det lokale kontaktpunktet som ligger nærmest bostedet ditt. Der vil du få hjelp til å fylle ut søknadspapirene. Hvis det ikke finnes noen egnede kontaktpunkter i ditt land, kan du kontakte et av de 100 lokale punktene som finnes i andre land.

 

Programmet Erasmus for unge entreprenører er helt konkret og ga meg verdifull erfaring som jeg anbefaler på det sterkeste til alle som har et sterkt ønske om å starte en virksomhet. Erfaringen jeg fikk, var svært nyttig for å forstå miljøet, reglene og fremgangsmåten som kreves for å starte en virksomhet, og betød mye for å bygge opp et nyttig nettverk.
Maurizio Alì fra Italia tilbrakte 6 måneder ved bedriften Association Yepe i Frankrike.

 

Programmet Erasmus for unge entreprenører bidrar med økonomisk støtte til reiseutgifter til og fra landet du skal oppholde deg i, og levekostnader (spesielt til innkvartering). Du må imidlertid ha evne og vilje til å bidra med ytterligere midler for å dekke oppholdskostnader utover stipendet.

Publisert: Man, 22/04/2013 - 16:48


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!