Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Erasmus efter studierna

A picture
© fotolia.com - goodluz
Om du är på väg att starta eget, eller redan har gjort det, kan du genom programmet Erasmus för unga företagare få chansen att jobba med en erfaren företagare i ett annat EU-land.

Under upp till sex månader får du lära dig att sköta ditt företag och få det att växa. Samtidigt kan din värdföretagare lära sig av dig och få nya perspektiv.

 

Vem kan söka?

Programmet vänder sig till blivande eller nyblivna företagare. Du ska antingen

  • ha konkreta planer på att starta ett företag enligt en genomförbar handlingsplan

eller

  • ha startat ett företag för högst tre år sedan.

Det finns ingen åldersgräns och företaget eller verksamheten kan gälla vilket område som helst.

Alla som kommer från ett EU-land kan söka. Om du kommer från ett land utanför EU kan du också få söka, om du är fast bosatt i EU och tänker starta ditt företag här.

 

Hur söker jag?

Fyll i anmälningsformuläret på nätet och välj en kontaktpunkt nära dig. De kan hjälpa dig vidare. Om det inte finns någon lämplig kontaktpunkt i ditt land kan du vända dig till någon av de 100 kontaktpunkterna i andra länder.

 

Erasmus för unga företagare var en väldigt berikande och praktisk erfarenhet. Jag rekommenderar det varmt åt alla som vill starta företag. Jag har fått stor nytta av mitt utbyte, där jag lärde mig förstå företagsvärlden och hur det går till att starta företag. Det var också en bra chans att börja bygga upp ett nätverk.
Maurizio Alì från Italien tillbringade sex månader i Frankrike på Association Yepe.

 

Programmet Erasmus för unga företagare bidrar ekonomiskt till dina kostnader för resa och uppehälle, särskilt boendet. Men du kan själv behöva skjuta till en del pengar eller söka andra stipendier.

Publicerad: Mån, 22/04/2013 - 16:44


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!