Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Erasmus tudi po diplomi

A picture
© fotolia.com - goodluz
Če si se odločil, da boš ustanovil podjetje, ali če podjetje že imaš, ti program Erasmus ponuja možnost sodelovanja z izkušenim podjetnikom v drugi državi EU.

Izpopolnjevanje v podjetju traja do 6 mesecev: učiš se, kako uspešno voditi in razvijati svoje podjetje, hkrati pa mentorju podjetniku tudi sam prinašaš nove zamisli in poglede.

 

Kdo se lahko prijavi

Program je namenjen bodočim ali podjetnikom začetnikom, ki:

  • so trdno odločeni, da ustanovijo svoje podjetje in imajo izdelan izvedljiv poslovni načrt

ali

  • so svoje podjetje ustanovili v zadnjih treh letih.

Omejitev glede starosti udeležencev ali sektorja dejavnosti ni.

Prijavijo se lahko kandidati iz vseh držav EU. Prijavijo se lahko tudi kandidati iz držav zunaj EU, če imajo stalno prebivališče in nameravajo ustanoviti podjetje v državi EU.

 

Prijava

Izpolni spletni obrazec za registracijo in izberi kontaktno točko blizu svojega kraja – pomagali ti bodo pri postopku. Če v tvoji državi lokalne kontaktne točke ni, se obrni na katero od 100 kontaktnih točk v drugih državah.

 

Udeležba v programu Erasmus za mlade podjetnike ti res veliko da in je zelo konkretna izkušnja. Močno jo priporočam vsem, ki se resno pripravljajo na ustanovitev podjetja. Meni se je zdela izjemno koristna, saj spoznaš okolje, pravila in postopek za začetek dejavnosti, res prava priložnost za navezavo koristnih stikov.
Maurizio Alì, iz Italije, 6 mesecev je preživel na Združenju Yepe v Franciji.

 

Program Erasmus za mlade podjetnike pomaga udeležencem kriti stroške potovanja v državo gostiteljico in vrnitve ter stroške bivanja (predvsem nastanitve). Moraš pa biti pripravljen sam plačati stroške, ki presegajo znesek štipendije.

Objavljeno: pon, 22/04/2013 - 16:41


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!