Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Erasmus auttaa myös opiskeluajan jälkeen

A picture
© fotolia.com - goodluz
Jos olet perustamassa yritystä tai sinulla on jo oma yritys, Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden työskennellä jossain toisessa EU-maassa kokeneen yrittäjän yrityksessä.

Enintään puoli vuotta kestävän jakson aikana voit oppia oman yrityksen hoitamista ja menestyksen salaisuuksia. Myös isäntänä tai emäntänä toimiva yrittäjä hyötyy tuoreesta näkökulmasta, jonka voit tarjota.

 

Kuka voi hakea ohjelmaan?

Ohjelma on suunnattu yrityksen perustamista suunnitteleville ja yrityksen vastikään perustaneille yrittäjille. Hakijalla on oltava joko

  • selvä toimintasuunnitelma omalle uudelle yritykselle

tai

  • enintään kolme vuotta toiminnassa ollut yritys.

Ohjelmassa ei ole ikärajoja, ja sen piiriin kuuluu kaikkien alojen yritystoiminta.

Ohjelmaan voivat hakea uudet yrittäjät kaikista EU-maista ja myös EU-maiden ulkopuolelta, kunhan he asuvat pysyvästi EU:ssa ja ovat perustamassa yritystä johonkin EU-maahan.

 

Hakumenettely

Täytä hakulomake verkossa ja valitse itseäsi lähinnä oleva yhteyspiste. Se opastaa hakumenettelyssä. Ellei lähelläsi ole sopivaa yhteyspistettä, voit ottaa yhteyttä jossakin toisessa maassa toimivaan yhteyspisteeseen, joita on yhteensä sata.

 

Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmaan osallistuminen on rikastuttava kokemus ja tarjoaa hyvin käytännönläheistä kokemusta yrityksen hoidosta. Voin todella suositella sitä kaikille yrittäjyyttä suunnitteleville. Harjoitteluaikana opin erittäin paljon yrityksen toimintaympäristöstä ja perustamiseen liittyvistä säännöistä ja menettelyistä. Lisäksi loin hyödyllisen kontaktiverkoston.
Maurizio Alì, Italia, työskenteli 6 kk Association Yepe -yrityksessä Ranskassa.

 

Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelmasta saa rahallista tukea matkakuluihin ja elämiseen, erityisesti asumiseen. Avustus ei kuitenkaan kata kaikkea, joten sinun on osallistuttava kustannuksiin myös itse.

Julkaistu: Ma, 22/04/2013 - 16:18


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä