Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Еразъм не приключва с дипломирането

A picture
© fotolia.com - goodluz
Ако сте решили да започнете собствен бизнес или вече сте го започнали, Еразъм за млади предприемачи ви дава възможност да работите с опитен предприемач в друга страна от ЕС.

За период до 6 месеца може да учите как да управлявате по-добре своя бизнес и как той да се разраства. В същото време чрез вас предприемачът домакин ще получи нова гледна точка.

 

Кой може да кандидатства?

Схемата е открита за хора, стремящи се да основат свой бизнес, или нови предприемачи. Трябва:

  • или да имате твърди планове за започване на бизнес, основани на реалистичен бизнес план

или

  • да сте започнали собствен бизнес през последните 3 години

В програмата няма възрастова граница, а вашата компания или дейност може да бъде във всеки сектор.

Могат да кандидатстват хора от всяка страна от ЕС. Ако сте от страна извън ЕС, също можете да кандидатствате при условие, че пребивавате постоянно и възнамерявате да започнете свой бизнес в страна от ЕС.

 

Как да кандидатствате

Попълнете формуляра за кандидатстване онлайн и изберете отговорна посредническа организация най-близо до вас. Там ще ви насочат. Ако във вашата страна няма подходяща отговорна посредническа организация, може да се свържете с една от 100-те посреднически организации, намиращи се в други страни.

 

Програмата Еразъм за млади предприемачи е обогатяващо начинание и дава изцяло практически опит. Препоръчвам я на всеки, който иска сериозно да се захване с бизнес. Обменът, в който участвах, беше много полезен, за да разбера средата, правилата и процедурата по започване на собствен бизнес, и възможност за създаване на полезна мрежа от контакти.
Маурицио Али, от Италия, прекарал 6 месеца в асоциацията Yepe във Франция.

 

Програмата Еразъм за млади предприемачи ви дава финансова помощ, която покрива част от пътните разходи до страната, която ще посетите, и обратно, както и от разходите за живот (особено за настаняване). Но трябва да можете и да искате да съберете допълнителни средства за покриване на разходите по престоя, които надхвърлят отпуснатите средства.

Публикувана на: пон, 22/04/2013 - 15:47


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!