Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Tânăr antreprenor – lansează-ţi propria afacere

A picture
© shutterstock.com - Andresr
Ești în căutarea unui loc de muncă? Cel mai bine ar fi să ți-l creezi singur.

Să ai spirit antreprenorial înseamnă să poţi transforma ideile în realitate. E nevoie de multă muncă şi trebuie să fii dispus să îți asumi unele riscuri calculate.

Cheia succesului este inovarea. Aceasta presupune dezvoltarea unor produse sau servicii pe care nu le-a mai oferit nimeni niciodată sau furnizarea lor acolo unde nu sunt încă disponibile.  

Merită să notezi toate ideile care îți trec prin cap, oricât de ciudate ar părea la prima vedere.  Ulterior, le vei selecta pe cele mai viabile, le vei analiza împreună cu prietenii şi, în cele din urmă, vei elabora un plan de afaceri, adică un document structurat care prezintă obiectivele pe care ți le-ai stabilit şi modalităţile prin care intenţionezi să le realizezi.

Evident, nu este nevoie să începi singur o afacere – te poţi asocia cu prieteni, colegi sau membri de familie. Cel mai bine ar fi să faci echipă cu cineva care are competenţe şi experienţe antreprenoriale diferite, ca să vă puteţi completa reciproc.

 

Consiliere şi informaţii practice

Cu Entrepreneur Envoy poți afla dacă ți se potriveşte statutul de antreprenor.

Dacă ai pus deja bazele propriei afaceri, Enterprise Europe Network te poate ajuta să valorifici la maximum oportunităţile oferite de piaţa europeană.

 

Formare

Ai nevoie de ajutor pentru a porni la drum? Pe site-ul i-genius academy găsești cursuri şi programe de formare.