Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Salarisonderhandelingen: waar te beginnen?

Op bepaalde momenten in je loopbaan krijg je mogelijk de kans om over je salaris te onderhandelen. Dat is best lastig. Zet je hoog in, met het risico brutaal over te komen? Of ben je bescheiden, met het risico dat je met minder genoegen neemt dan je waard bent? In dit artikel geven we wat tips om je op weg te helpen.

Ga op onderzoek uit

Je wilt natuurlijk de onderhandelingen ingaan met een duidelijk bedrag – of een minimum- en een maximumbedrag – in je hoofd, zodat je een goed uitgangspunt hebt om op voort te bouwen. Maar het is wel belangrijk om te zorgen dat het een realistisch bedrag is. Anders heb je kans dat de onderhandelingen niet gaan zoals je gehoopt had. Een goede manier om een duidelijk beeld te krijgen van waar je op moet inzetten, is door op onderzoek uit te gaan naar functies die vergelijkbaar zijn met de jouwe en de salarissen die daarbij horen. Daarmee sta je in de onderhandelingen een stuk sterker.

 

Weet wat je waard bent

Misschien ben je wel een kei in sales. Misschien kun je wel 70 woorden per minuut typen. Misschien kun je een ruw idee omtoveren tot iets geweldigs. Al je kwaliteiten maken je waardevol voor een bedrijf. Ze zijn ook sterke troeven in onderhandelingen, dus zorg dat je ze meeneemt in je voorbereidingen.

 

Laat de werkgever het voortouw nemen

Ook de werkgever heeft waarschijnlijk een bepaald bedrag in gedachten. Het kan zijn dat dit vergelijkbaar is met wat jij voor ogen hebt, maar het kan ook sterk afwijken. Als je de werkgever het voortouw laat nemen en als eerste een bedrag laat noemen, krijg jij de kans om te kijken in hoeverre jouw verwachtingen in de buurt liggen, en je streefbedrag eventueel aan te passen.

 

Maak het niet persoonlijk

Wat we verdienen kan van grote invloed zijn op allerlei aspecten van ons leven en daarom kunnen salarisonderhandelingen sterk gekleurd worden door persoonlijke omstandigheden. Hoe begrijpelijk misschien ook, het is toch belangrijk om emoties er zo veel mogelijk buiten te houden. Door kalm en zakelijk te blijven kom je professioneel over en dat zal de werkgever aanspreken. Door emotioneel te worden daarentegen loop je het risico dat je de werkgever van je vervreemdt en je onderhandelingspositie schaadt.

 

Neem de tijd

Salarisonderhandelingen kunnen best eng zijn en stress geven. De verleiding kan dan ook groot zijn ze maar zo snel mogelijk af te ronden. Geef daar niet aan toe! Neem je tijd en zorg dat alle punten die voor jou van belang zijn, aan bod komen. Wat je zeker niet wilt is achteraf het gevoel hebben dat je het hebt laten liggen.

 

We hopen dat dit advies je helpt om het salaris te krijgen dat je wilt. Succes met de onderhandelingen!

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop'pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Afwijzing van aansprakelijkheid: EURES noch de Europese Commissie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de hierboven vermelde websites van derden.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EURES, het Europees portaal voor beroepsmobiliteit.

Gepubliceerd: Do, 14/03/2019 - 10:50


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!