Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Deset načinov, kako izstopati na omrežju LinkedIn

Prikaz vaših močnih točk in preudarno poudarjanje vsebine sta ključ do privlačnega profila na omrežju LinkedIn. Tukaj je deset nasvetov, s pomočjo katerih bo vaš profil izstopal:
 1. Dodajte profilno sliko. Profilna slika na omrežju LinkedIn mora pokazati vašo profesionalno podobo. Vaša oblačila naj bodo formalna, slika naj zajame samo vašo glavo in rame in ne pozabite na nasmeh!
   
 2. Uporabite opis v naslovni vrstici. Privzeto naslovno vrstico LinkedIn (ki opisuje vaš trenutni poklicni naziv) zamenjajte z bolj opisno vsebino, ki bo izražala vaše ambicije. Na primer, namesto naziva „direktor trženja“ uporabite „strokovnjak z izkušnjami na področju trženja in komunikacij“.
   
 3. Posodobite povezavo do svojega profila. Da bo vaš profil videti bolj strokoven, spremenite URL svojega profila LinkedIn – ki ponavadi vključuje naključen niz številk in črk – v linkedin.com/in/vašeime. To možnost najdete s klikom na vašo majhno osebno sliko v menijski vrstici na vrhu strani, nato pa izberete „View profile“ (Ogled profila) > „Edit public profile and URL“ (Urejanje javnega profila in URL-ja).
   
 4. Napišite privlačen povzetek. Naslednja stvar, ki jo delodajalci na vaši strani preberejo, je povzetek vašega profila. Poskrbite, da bo ta vključeval najpomembnejše informacije, po vsej verjetnosti vaše edinstvene kvalifikacije, ključne izkušnje in kontaktne informacije.
   
 5. Poudarite svoje pomembne veščine. LinkedIn omogoča, da navedete do 50 veščin. Oglejte si veščine, ki jih zahteva iskano delovno mesto, nato pa jih vključite v svoj profil.
   
 6. Predstavite svoje karierne uspehe. Ko pri vsaki od naštetih delovnih izkušenj dodajate opis, ne naštevajte samo odgovornosti, ki ste jih imeli v okviru posameznega delovnega mesta. Osredotočite se raje na svoje dosežke in uspehe na teh delovnih mestih – ste na primer napredovali? Ste vodili uspešno kampanjo?
   
 7. Povezujte se in vzpostavljajte stike. Svojo poklicno mrežo začnite graditi z dodajanjem obstoječih kontaktov in sodelavcev, nato pa jo razširite z iskanjem ljudi, ki delajo v vaši industriji. Ko osebam pošiljate prošnjo za mreženje, jim hkrati napišite tudi kratko osebno sporočilo.
   
 8. Zbirajte priporočila. Če je mogoče, prosite nekdanje ali sedanje sodelavce ali nadrejene, da na vašem profilu napišejo priporočilo. Če ste bili zaposleni samo pri enem ali dveh podjetjih, prosite za priporočila več sodelavcev.
   
 9. Sodelujte v strokovnih mrežah. LinkedIn vam omogoča, da se pridružite skupinam, ki so specializirane za katero koli področje. Z njimi sodelujte prek objavljanja prispevkov, s komentiranjem in deljenjem njihovih vsebin. Skupine so tudi primerna mesta za povezovanje z večjim številom ljudi, ki jih lahko dodate v svojo mrežo strokovnjakov.
   
 10. Dodajte povezave in druge predstavnostne vsebine. Če ste sodelovali pri video kampanji ali ste objavili knjigo, delite to z objavo povezave. Če imate objavljeno spletno stran ali digitalni portfelj, to prav tako delite s povezavo, in sicer v naslovni vrstici ali povzetku.

 

Ali morda iščete druge načine, kako izstopiti iz množice in okrepiti svoje možnosti za zaposlitev? Potem preverite naše najboljše nasvete za pisanje najboljšega spremnega pisma, izboljšanje življenjepisa in dobro opravljen razgovor.

Objavljeno: tor, 27/11/2018 - 16:53


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!