Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Ti måter å skille deg ut på på LinkedIn

Nøkkelen til en iøynefallende LinkedIn-profil er å vise hva du er sterk på, og hva du framhever. Her er ti tips til hvordan du kan skille deg ut:

 1. Legg inn et profilbilde. Profilbildet på LinkedIn bør vise den profesjonelle deg. Antrekket bør være relativt formelt, ta bare med hodet og skuldrene, og ikke glem å smile!
   
 2. Gjør overskriften beskrivende. Bytt ut standardoverskriften til LinkedIn (som viser nåværende stillingstittel) med en som er mer beskrivende og ambisiøs. I stedet for “Markedsføringssjef” kan du prøve “Erfaren leder innen markedsføring og kommunikasjon”.
   
 3. Oppdater profillenken. Gi profilen din et profesjonelt tilsnitt ved å oppdatere URL-en til din personlige LinkedIn-profil — som vanligvis inneholder en streng av tall og bokstaver — til linkedin.com/in/dittnavn. Du finner dette alternativet ved å klikke på det lille bildet av deg selv på menylinjen øverst på siden og gå til Vis profil > Rediger den offentlige profilen og Rediger URL-adresse.
   
 4. Skriv et fyndig sammendrag. Det neste arbeidsgivere ser på, er sammendraget i profilen. Sørg for at det inneholder den viktigste informasjonen du vil dele, antakelig dine unike kvalifikasjoner, sentral arbeidserfaring og hvordan du kan kontaktes.
   
 5. Framhev relevante ferdigheter. LinkedIn lar deg ramse opp inntil 50 ferdigheter. Se på utlysninger av den typen jobb du er interessert i, for å se hvilke ferdigheter de framhever, og sørg deretter for at du fører opp disse ferdighetene på profilen din.
   
 6. Vis fram karrieremessige suksesser. Når du beskriver hver av stillingene du har hatt, bør du ikke bare liste opp ansvarsområder. Fokuser heller på prestasjoner og suksesser i disse stillingene — ble du forfremmet? Gjennomførte du en vellykket kampanje?
   
 7. Få kontakt og bygg nettverk. Begynn å bygge jobbnettverket ditt ved å legge til eksisterende kontakter og kolleger og utvid det ved å finne mennesker i samme bransje. Ta med en personlig melding når du sender noen en forespørsel om å knytte kontakt.
   
 8. Få anbefalinger. Hvis du kan, bør du be om en anbefaling fra en kollega eller overordnet hos hver av arbeidsgiverne dine. Hvis du har jobbet i bare en eller to bedrifter, kan du be flere kolleger om å skrive en anbefaling for deg.
   
 9. Engasjer deg i jobbnettverket. LinkedIn lar deg bli med i grupper som fokuserer på omtrent hvilket som helst område. Engasjer deg i disse gruppene ved å skrive innlegg, kommentere og dele innhold. Gruppene er også perfekte steder for å knytte flere kontakter og legge dem til i jobbnettverket ditt.
   
 10. Legg til lenker og andre medier. Hvis du har vært involvert i en videokampanje eller er forfatter med tidligere utgivelser, lenker du til dem fra profilen. Hvis du har et nettsted eller en portefølje på nett som viser arbeidet ditt, lenker du til det også, helst i overskriften eller i sammendraget.
   

Ser du etter andre måter å skille deg ut fra mengden og øke sjansene for å bli ansatt? Se de beste tipsene våre for å skrive et slagferdig følgebrev, strømlinjeforme CV-en din og stråle på intervjuet.

Publisert: Tir, 27/11/2018 - 16:36


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!