Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Kymmenen tapaa erottua LinkedInissä

Omien vahvuuksien nokkela esittely on olennaisen tärkeää kiinnostavan LinkedIn-profiilin luomisessa. Kymmenen vinkkiä, joiden avulla profiili erottuu joukosta:
 1. Lisää profiilikuva. LinkedIn-profiilikuvan on oltava ammatillisesti edustava. Asun olisi oltava melko muodollinen, kuvassa tulisi näkyä vain pää ja hartiat, eikä hymyä saa unohtaa!
   
 2. Kuvaile otsikossa. Vaihda oletusarvoinen LinkedIn-otsikko (jossa kerrotaan nykyinen työtehtäväsi) kuvailevampaan ja tavoitteellisempaan. ”Markkinointipäällikkö” voisi esimerkiksi olla ”kokenut markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen".
   
 3. Päivitä profiililinkkisi. Profiilisi saa ammattimaisen säväyksen, kun päivität tavallisesti paljon numeroita ja kirjaimia sisältävän henkilökohtaisen LinkedIn-profiilisi URL-osoitteeksi linkedin.com/in/omanimi. Tämän vaihtoehdon saa käyttöön napauttamalla sivun ylälaidan valikkopalkissa olevaa pientä kuvaa itsestä ja menemällä kohtaan View profile > Edit public profile and URL.
   
 4. Laadi iskevä yhteenveto. Seuraavaksi työnantajat lukevat profiilin yhteenvedon. Varmista, että se sisältää tärkeimmät tiedot, jotka haluat kertoa. Niitä ovat todennäköisesti erityisosaaminen, keskeinen työkokemus ja yhteystiedot.
   
 5. Tuo esiin keskeinen osaamisesi. LinkedIn-profiilissa voi luetella jopa 50 taitoa. Tutustu taitoihin, joita edellytetään sinua kiinnostavissa tehtävissä, ja varmista, että profiilissasi on kyseiset taidot.
   
 6. Esittele onnistumisia uraltasi. Kun lisäät kuvauksen kustakin työpaikastasi, älä vain luettele tehtäviäsi. Keskity sen sijaan siihen, mitä olet saanut aikaan ja minkälaisia onnistumisia sinulla on ollut kyseisissä työpaikoissa – oletko esimerkiksi saanut ylennyksen? Tai oletko vetänyt onnistunutta kampanjaa?
   
 7. Lisää yhteystietoja ja verkostoidu. Rakenna ammatillista verkostoasi lisäämällä nykyisiä yhteystietojasi ja työtovereitasi ja laajenna sitä etsimällä alallasi työskenteleviä ihmisiä. Lisää lähettämiisi yhteyspyyntöihin henkilökohtainen viesti.
   
 8. Kerää suosituksia. Sikäli kuin mahdollista, pyydä suositus työtoverilta tai esimieheltä kultakin työpaikaltasi. Jos olet työskennellyt vain yhdessä tai parissa yrityksessä, pyydä useampia työtovereita kirjoittamaan puolestasi suositus.
   
 9. Toimi aktiivisesti ammatillisissa verkostoissa. LinkedInissä on myös mahdollista liittyä miltei minkä tahansa ammattialan ryhmään. Toimi ryhmissä aktiivisesti julkaisemalla, kommentoimalla ja jakamalla sisältöä. Ryhmät tarjoavat myös loistavan tavan ottaa yhteyttä entistä useampiin ihmisiin ja lisätä heitä omaan ammatilliseen verkostoon.
   
 10. Liitä linkkejä ja muita viestintävälineitä. Jos olet ollut mukana videokampanjassa tai julkaissut tekstejä, linkitä ne profiiliisi. Jos sinulla on verkkosivusto tai portfolio, joka kertoo verkossa tekemästäsi työstä, linkitä myös se, mielellään otsikosta tai yhteenvedosta.

 

Etsitkö lisätapoja erottua joukosta ja edistää työllistymismahdollisuuksiasi? Tutustu huippuvinkkeihimme iskevän hakemuksen kirjoittamiseksi, toimivan ansioluettelon laatimiseksi ja haastattelussa onnistumiseksi.

 

Julkaistu: Ti, 27/11/2018 - 15:50


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä