Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

10 måder at skille sig ud på i LinkedIn

For at få en iøjnefaldende LinkedIn-profil skal du være god til at fremhæve dine stærke sider. Her er 10 tips til, hvordan du kan skille dig ud:

 1. Tilføj et profilbillede. LinkedIn-profilbilledet skal vise dig fra din professionelt bedste side. Vær forholdsvis formel i tøjet, billedet skal kun være af hoved og skuldre, og glem ikke at smile!
   
 2. Gør din overskrift beskrivende. I stedet for din sædvanlige LinkedIn-overskrift (med din nuværende jobtitel), så brug en, der er mere beskrivende og fremadstræbende. Prøv f.eks. i stedet for "salgsleder" at skrive "erfaren i marketing og kommunikation".
   
 3. Opdater linket til din profil. Giv din profil et mere professionelt anstrøg: opdater URL’en til din personlige LinkedIn-profil – der normalt indeholder en række tal og bogstaver – til linkedin.com/in/ditnavn. Det kan du vælge ved at klikke på det lille billede af dig selv i menulinjen øverst på siden, og gå til Vis profil > Rediger offentlig profil og URL.
   
 4. Skriv et rapt sammendrag. Det næste, arbejdsgiveren læser, er sammenfatningen af din profil. Sørg for, at den indeholder de vigtigste oplysninger, du gerne vil dele, dvs. sandsynligvis dine unikke kvalifikationer, vigtigste arbejdserfaringer og kontaktoplysninger.
   
 5. Fremhæv dine relevante kvalifikationer. LinkedIn giver dig mulighed for at skrive en liste på op til 50 kvalifikationer. Kig efter i lister til den slags job, du er interesseret i, for at se, hvilke kvalifikationer der bliver fremhævet, og sørg så for at få de samme kvalifikationer med i din profil.
   
 6. Fremhæv succeser i karrieren. Når du beskriver hvert enkelt af dine tidligere jobs, skal du ikke bare nævne dine ansvarsområder. Fremhæv hellere dine resultater og succeser i disse jobs – blev du forfremmet? Førte du en vellykket kampagne?
   
 7. Skab relationer, og brug netværk. Begynd opbygningen af dit professionelle netværk ved at tilføje dine eksisterende kontakter og kolleger, og udvid det så ved at udsøge folk i din branche. Når du spørger nogen, om du må slutte dig til dem, så tilføj en personlig bemærkning.
   
 8. Saml anbefalinger. Hvis du kan, som bed om en anbefaling fra en kollega eller vejleder hos hver af dine arbejdsgivere. Hvis du kun har været i en eller to virksomheder, så bed flere kolleger om at skrive en anbefaling på dine vegne.
   
 9. Involver dig i dine professionelle netværk. LinkedIn giver mulighed for at slutte sig til grupper med fokus på stort set alle faglige områder. Gå ind i disse grupper ved at oprette indlæg, kommentere og dele indholdet. Grupper er også perfekte til at komme i forbindelse med flere personer og tilføje dem til dit professionelle netværk.
   
 10. Tilføj links og andre medier. Hvis du har været med i en videokampagne eller udgivet bøger, så link dertil fra din profil. Hvis du har et websted eller en portefølje, der viser dit arbejde online, skal du også linke til det, allerhelst i din overskrift eller dit CV.
   

Er du på udkig efter andre måder at skille dig ud fra masserne på og få bedre chancer for et job? Se vores bedste tips til at skrive et ledsagebrev, der tager kegler, strømline dit CV og spillle dine kort rigtigt ved interviewet.

 

Offentliggjort: Tir, 27/11/2018 - 15:39


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!