Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Εργασία στις διακοπές

A picture
© shutterstock.com - Kzenon
Οι διακοπές μπορεί να αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να επενδύσετε στη μελλοντική σταδιοδρομία σας και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, κερδίζοντας παράλληλα κάποια χρήματα. Ανεξάρτητα από το αν είστε άνεργος ή σπουδαστής, η εποχική εργασία μπορεί να σας βοηθήσει σ’αυτό.

Για ποιο λόγο να εργαστείτε στις διακοπές σας;

Είναι αλήθεια ότι θα χάσετε μερικές ώρες ηλιοθεραπείας ή χιονοπόλεμου. Όμως, δείτε όλα τα πλεονεκτήματα: εκτός από τα χρήματα, σε ένα καινούργιο περιβάλλον θα μπορούσατε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και ακόμη να βρείτε μόνιμη εργασία.

Μια από τις μεγαλύτερες ανταμοιβές σας θα είναι οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε, ιδίως εάν σπουδάζετε. Ακόμη και εάν η εργασία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον, θα μάθετε ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις στην αγορά εργασίας και πώς να συνυπάρχετε με άλλους ανθρώπους στο επαγγελματικό περιβάλλον. Κάθε θέση απασχόλησης και κάθε τι που κάνετε στη ζωή σας χρησιμεύει στη διαμόρφωση του βιογραφικού σας.

 

Διακοπές στην ΕΕ

Στις θερινές ή τις χειμερινές διακοπές, ή ακόμη και σε σύντομα διαλείμματα, οι επιλογές είναι πολλές. Το καλοκαίρι μπορείτε να εργαστείτε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ ή ακόμη και στους αγρούς για την συγκομιδή φρούτων. Σε χώρες του νότου, μπορείτε να γίνετε ναυαγοσώστης ή εκπαιδευτής σέρφινγκ, και σε χώρες του βορρά μπορείτε να κάνετε σκι τον χειμώνα. Αν δεν διαθέτετε πολλές ελεύθερες ώρες, μπορείτε να αναζητήσετε απασχόληση με την ημέρα ή με την ώρα, όπως π.χ. στον τομέα της εστίασης ή της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης.

 

Προσέξτε μη σας εξαπατήσουν

Ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις, όπως π.χ. μπαρ, εστιατόρια, κλπ., ενδέχεται να μην σας προσφέρουν επίσημη σύμβαση εργασίας. Μην τους αφήσετε να σας εξαπατήσουν. Ξεκαθαρίστε τους από την αρχή ότι οφείλουν να τηρήσουν ό,τι έχετε συμφωνήσει όσον αφορά τις αμοιβές και τις ώρες εργασίας.

 

Πού πρέπει να ψάξετε:

Picking Jobs: εποχική εργασία/συγκομιδή καρπών σε όλο τον κόσμο

Season Workers

Summer jobs in Europe & the world

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 22/04/2013 - 15:20


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!