Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Άμισθος εσωτερικός βοηθός (au pair) στο εξωτερικό – αν σας αρέσει να εργάζεστε με παιδιά

A picture
© shutterstock.com - Petrenko_Andriy
Ως άμισθος εσωτερικός βοηθός (au pair) – προσωρινό μέλος της οικογένειας υποδοχής – μπορείτε να αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία αλλά και εμπειρία ζωής σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον.

Οι βοηθοί αυτοί αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παιδιών μιας οικογένειας και μπορεί επίσης να τους ζητηθεί να βοηθούν σε μικροδουλειές του σπιτιού. Σε αντάλλαγμα, η οικογένεια προσφέρει κατάλυμα και πλήρη διατροφή καθώς και κάποιο χαρτζιλίκι. Θα έχετε κοινωνική ασφάλιση και κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη, συνήθως όμως πρέπει να αναλαμβάνετε τα έξοδα του ταξιδιού σας.

 

Αν δεν έχετε προσωπικές γνωριμίες, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια τέτοια θέση είναι να καταφύγετε σε ένα ειδικευμένο πρακτορείο ή οργάνωση, καταβάλλοντας όμως ένα μικρό ποσό για τις υπηρεσίες τους.

 

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις;

  • Οι περισσότεροι άμισθοι εσωτερικοί βοηθοί είναι 18 – 24 ετών (αν και ορισμένα πρακτορεία βρίσκουν θέσεις σε άτομα μέχρι 30 ετών).
  • Δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό διάστημα απασχόλησης. Ορισμένοι βοηθοί μένουν μόνο για το καλοκαίρι, ενώ άλλοι για έναν χρόνο ή και περισσότερο.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν στοιχειωδώς τη γλώσσα της χώρας υποδοχής.
  • Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν ειδική πείρα, αν και είναι καλό να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν ασχοληθεί κάποιο διάστημα με παιδιά.
  • Η άδεια οδήγησης δεν είναι πάντοτε απαραίτητη, αλλά αποτελεί προσόν.

 

Πώς θα ξεκινήσετε;

  • Κάντε εγκαίρως τα σχέδιά σας. Συνήθως δεν υπάρχουν προθεσμίες για την υποβολή αίτησης, αλλά φροντίστε να υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να βρείτε τις καλύτερες για σας συνθήκες και να διεκπεραιώσετε όλες τις διατυπώσεις.
  • Ενημερωθείτε για πρακτορεία και οργανώσεις που ειδικεύονται στην εξεύρεση θέσεων για άμισθους εσωτερικούς βοηθούς (au pair) (βλέπε παρακάτω). Εάν χρειαστείτε βοήθεια, επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Eurodesk.

 

Πού να ψάξετε:

Au pair box: μεγάλη επιλογή πρακτορείων που ειδικεύονται στους άμισθους εσωτερικούς βοηθούς (au pair), τα οποία διαθέτουν χώρο διαδικτυακών συνομιλιών και φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών

Au pair search: παγκόσμιο εργαλείο αναζήτησης οικογένειας υποδοχής ή πρακτορείου τοποθέτησης άμισθων εσωτερικών βοηθών (au pair), παροχής συμβουλών σχετικά με την άδεια εργασίας και φόρουμ συζήτησης

Au pair world: παγκόσμια βάση δεδομένων για άμισθους εσωτερικούς βοηθούς

Find au pair: αντιστοίχιση άμισθων εσωτερικών βοηθών και οικογενειών από όλον τον κόσμο, φόρουμ συζήτησης, πληροφορίες για βίζες και σύνδεσμοι προς πρακτορεία

International Au Pair Association: πρόσβαση σε πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα των άμισθων εσωτερικών βοηθών και στα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 22/04/2013 - 15:00


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!