Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

IAESTE-uitwisselingsprogramma

A picture
© shutterstock.com - watcharakun
Nog niet klaar met je studie techniek maar toch al op zoek naar ervaring? De IAESTE biedt je als student de mogelijkheid stage te lopen in het buitenland.

De International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE) geeft je de kans om je onder te dompelen in een andere cultuur en tegelijk nuttige werkervaring op te doen via een betaalde stage in het buitenland.

 

Om je in te schrijven moet je:

  • full-time student hoger onderwijs zijn uit een van de ongeveer 100 landen met een IAESTE-kantoor (zie de IAESTE-landenlijst)
  • natuurwetenschappen, techniek en ingenieurswetenschappen, landbouwwetenschappen of toegepaste kunst studeren (zie studierichtingen).

 

Informatie voor sollicitanten

Als je aan de inschrijvingscriteria voldoet, kun je je inschrijvingen bij de IAESTE in je eigen land. De inschrijvingsvoorwaarden en -termijnen variëren van land tot land en meestal kun je niet kiezen voor een bepaald land of bedrijf.

 

Hoe zit het met de kosten? Alle IAESTE-studenten ontvangen een stagevergoeding die afhankelijk is van hun werkgever en van de kosten van levensonderhoud ter plaatse.

  • De stagevergoeding dekt alleen de verblijfskosten (kost, onderdak en vervoer van en naar het werk).
  • De  reiskosten naar de stageplaats en de persoonlijke verzekering tijdens de stage komen voor jouw rekening.

Gepubliceerd: Wo, 24/04/2013 - 10:26


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!