Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Programul de schimb IAESTE

A picture
© shutterstock.com - watcharakun
Nu aţi terminat încă facultatea, dar doriţi să câştigaţi experienţă tehnică? Programul IAESTE vă permite să participaţi la un stagiu în străinătate pe durata studiilor universitare.

Asociaţia internaţională pentru schimburi de studenţi în vederea dobândirii de experienţă în domeniul tehnic (IAESTE) vă dă şansa de a intra în contact cu altă cultură şi de a dobândi experienţă profesională, prin intermediul unui stagiu plătit în străinătate.

 

Pentru a vă înscrie, trebuie:

  • să fiţi student la zi într-o instituţie de învăţământ superior într-una din cele aproximativ 100 de ţări în care există o reprezentanţă IAESTE (lista ţărilor IAESTE)
  • să studiaţi în domenii precum ştiinţa, tehnologia, ingineria, agricultura sau artele aplicate (pentru detalii, consultaţi secţiunea „Discipline”).

 

Cum vă puteți înscrie

Dacă îndepliniţi aceste criterii, vă puteţi înscrie prin intermediul reprezentanţei IAESTE din ţara de origine. Menţionăm că fiecare ţară IAESTE aplică propriile criterii de selecţie şi propriile termene-limită şi că, probabil, nu veţi putea să vă exprimaţi preferinţa pentru o anumită ţară sau întreprindere.

 

Vă îngrijorează costurile? În general, toţi stagiarii IAESTE primesc o alocaţie de subzistenţă, al cărei cuantum diferă în funcţie de angajator şi de costul vieţii în ţara de destinaţie:

  • alocaţia acoperă: mesele, cazarea şi deplasările către şi dinspre locul de muncă
  • va trebui să plătiţi singuri: costurile de călătorie către ţara de destinaţie şi asigurarea pe durata stagiului.

Publicat: Mi, 24/04/2013 - 10:14


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!