Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

IAESTE-vaihto-ohjelma

A picture
© shutterstock.com - watcharakun
Oletko vielä opiskelija mutta haluaisit kehittää oman alasi teknisiä valmiuksia? IAESTE-ohjelma tarjoaa korkeakouluopiskelijoille tilaisuuden päästä harjoitteluun ulkomaille.

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja saada arvokasta työkokemusta palkallisen harjoittelujakson aikana.

 

Hakijoiden on

  • oltava täysaikaisia opiskelijoita korkeamman asteen oppilaitoksessa jossakin niistä noin 100 maasta, jossa IAESTE on edustettuna (IAESTE-maiden luettelo)
  • opiskeltava luonnontieteitä, tekniikkaa, insinööritieteitä, maataloutta tai taideteollisuutta (lisätietoja oppiala-osiossa).

 

Hakumenettely

Jos täytät hakuehdot, voit toimittaa hakemuksesi oman maasi IAESTEn kansallisen toimiston kautta. On syytä muistaa, että jokaisessa IAESTE-maassa on omat hakuehtonsa ja määräaikansa eikä hakija todennäköisesti pysty itse määrittelemään, mihin maahan tai yrityksen hänet sijoitetaan.

 

Huolettavatko matkakulut? IAESTE-harjoittelijat saavat tavallisesti päivärahaa, joka suuruus riippuu työnantajasta ja kunkin maan elinkustannuksista:

  • päivärahan kattamat: ruoka, majoitus ja työmatkat
  • itse maksettava: matkakustannukset harjoittelumaahan ja henkilökohtainen vakuutus.

Julkaistu: Ke, 24/04/2013 - 10:13


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä