Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Få ut det mesta av Erasmusutbytet

Genom Erasmus+ kan du som är ung tillbringa en tid utomlands och vidga dina vyer. Här är några tips och bloggar från tidigare Erasmusstudenter.

Innan du åker

Genom Erasmus+ studentutbyte kan du tillbringa mellan 3 och 12 månader vid ett universitet eller en högskola i något av de länder som deltar. Om du vill få lite tips kan du gå in på iAgora och läsa recensioner av universitet och studenternas feedback.

 

Innan du åker på ditt Erasmusutbyte kan du förbereda dig genom att prata med studenter från ditt universitet som har studerat vid samma institution. Du kan också läsa studentbloggar på Blog-Erasmus.eu och Erasmusu.

 

Det kan verka självklart, men glöm inte att se till att du har någonstans att bo! Vi har samlat några tips på korttidsboende (t.ex. vandrarhem och andrahandsuthyrning).

 

När du är framme

Skaffa nya vänner! Det finns antagligen en Erasmusklubb eller liknande i närheten av din institution. De brukar hålla välkomstarrangemang och andra aktiviteter – ett bra sätt att lära känna andra studenter. Det lokala nätverket för Erasmusstudenter kan hjälpa dig att komma in i studierna och det sociala livet och ge dig praktiska tips om ditt nya land.

 

Försök lära dig språket eller bli ännu bättre. Prata med lokalbefolkningen och lär känna de andra på kursen. Vissa universitet anordnar språkutbyten mellan studenter med olika modersmål. Du kan också gå in på Polyglottklubben och gå språkkurser genom Erasmus+ språkstöd på nätet.

 

Men Erasmus+ handlar inte bara om att festa och få nya vänner. Du måste plugga lika mycket som du skulle ha gjort hemma.

 

Läs andra tips och ställ frågor om Erasmus+ på Third Year Abroad.

Publicerad: Tor, 26/11/2015 - 12:23


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!