Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Erasmus+ -opiskelijavaihto – kaikki irti ulkomaankokemuksesta

Erasmus+ -ohjelma tarjoaa nuorille mahdollisuuden viettää aikaa ulkomailla ja laajentaa maailmaankuvaansa. Tutustu aiempien Erasmus+ -opiskelijoiden vinkkeihin ja blogeihin.

Ennen lähtöäsi

Opiskelijat voivat Erasmus+ -ohjelmassa viettää 3–12 kuukautta korkea-asteen oppilaitoksessa jossakin ohjelmaan osallistuvassa maassa. Jos et vielä tiedä, minne lähtisit, tutustu iAgora-sivuston arviointeihin Euroopan (ja muun maailman) yliopistoista sekä opiskelijoiden palautteeseen.

 

Jos sinut valitaan Erasmus+ -ohjelmaan, kysy ensi töiksesi vinkkejä oman oppilaitoksesi opiskelijoilta, jotka ovat aiemmin opiskelleet valitsemassasi kohteessa. Tutustu myös opiskelijoiden blogeihin osoitteissa Blog-Erasmus.eu ja Erasmusu.

 

Asunnon hankkiminen toisesta maasta ei aina ole helppoa, mutta ennen lähtöä kannattaa varmistaa ainakin tilapäinen majapaikka (hotelli, alivuokralaishuone tms.). Linkkejä

 

Kohdemaassa

Tutustu uusiin ihmisiin! Oppilaitoksesi yhteydessä on mahdollisesti Erasmus-klubi tai kahvila. Ne järjestävät usein tervetuliaistilaisuuksia ja muita tapahtumia, jossa tutustut helposti uusiin opiskelijatovereihisi jo ennen varsinaisen opetuksen alkamista. Paikallinen Erasmus Student Network (ESN) voi auttaa sinut alkuun opinnoissa ja sosiaalisessa elämässä ja antaa käytännön neuvoja kohdemaan elämästä.

 

Opettele kohdemaan kieltä tai paranna jo hankkimaasi kielitaitoa. Puhu paikallisten ihmisten kanssa ja tutustu kurssikavereihisi. Joissakin oppilaitoksissa järjestetään tandem-kielivaihtoja, jossa erikieliset opiskelijat voivat harjoitella toistensa kieltä. Kieliä voi opiskella myös Polyglotclub-sivustolla ja Erasmus+ -ohjelman kielivalmennuspalvelun avulla.

 

Erasmus+ -ohjelman tarkoituksena ei tietenkään ole vain hauskanpito ja uusiin ystäviin tutustuminen. Opiskelu vaatii yhtä kovaa työtä kuin kotimaassakin.

 

Lue lisää vinkkejä Erasmus+ -vaihdoista Third Year Abroad -sivustolta.

Julkaistu: to:, 26/11/2015 - 11:44


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä