Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Επιθυμείτε να έρθετε για σπουδές στην Ευρώπη;

© shutterstock.com - Tom_Wang
© shutterstock.com - Tom_Wang
Πριν το επιχειρήσετε, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε! Ξεκινήστε διαβάζοντας τις πληροφορίες που δίνουν οι παρακάτω ιστότοποι. Τους διαλέξαμε για να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή χώρας, πανεπιστημίου, προγράμματος και, πιθανώς, υποτροφιών.

Study in Europe

 Ο ιστότοπος αυτός δίνει πληροφορίες για πανεπιστήμια, δίδακτρα, πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Για να σπουδάσετε στο εξωτερικό απαιτείται να κάνετε έναν οικονομικό προγραμματισμό. Μπορείτε να συγκρίνετε τις χώρες με βάση και τα δίδακτρα που ζητούνται από υπηκόους χωρών της ΕΕ ή άλλων χωρών.

 

Study portals

 Η πλατφόρμα αυτή παρέχει ενημέρωση γύρω από πολλές δυνατότητες σπουδών στην Ευρώπη και αλλού.  Μπορείτε να αναζητήσετε πτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα στον κλάδο σπουδών που σας ενδιαφέρει, μέσα από μια βάση δεδομένων με χιλιάδες προγράμματα. Μπορείτε ακόμη να πλοηγηθείτε στη βάση δεδομένων ανά χώρα για να δείτε ποιες δυνατότητες σπουδών προσφέρονται στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

 

U-Multirank

 Δεν ξέρετε πού να σπουδάσετε; Ο ιστότοπος αυτός σας βοηθά να βρείτε το πανεπιστήμιο που πληροί τα κριτήριά σας: συγκρίνετε πανεπιστήμια π.χ. με βάση τις δαπάνες τους στον τομέα της έρευνας, τον διεθνή προσανατολισμό και το μέγεθός τους, ή διαβάστε το προφίλ του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στο οποίο σκέφτεστε να σπουδάσετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τις διάφορες κατατάξεις ώστε να μάθετε για τις επιδόσεις του πανεπιστημίου που σας ενδιαφέρει σε διάφορους τομείς.

  

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης για σπουδές στην Ευρώπη και δείτε πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα στη διαδικτυακή πύλη Study in Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κι αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα απαιτούμενα έγγραφα εισόδου στη χώρα της επιλογής σας, πηγαίνετε στη διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για τη μετανάστευση όπου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους όρους έκδοσης βίζας.

 

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια σημαντική εμπειρία και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε όλες τις οικονομίες σας! Αναζητήστε υποτροφίες στον κλάδο σπουδών που σας ενδιαφέρει και ίσως πετύχετε την πλήρη ή μερική κάλυψη των διδάκτρων σας. Μετά, το μόνο που απομένει είναι να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας!

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 18/03/2015 - 16:53


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!