Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Искате да учите в Европа?

© shutterstock.com - Tom_Wang
© shutterstock.com - Tom_Wang
По-добре е първо да потърсите информация! Отначало се запознайте с информацията на подбраните от нас уебсайтове по-долу, за да изберете страна, университет, програма и евентуална стипендия.

Образование в Европа

 На този уебсайт е предоставена информация за университети и колежи, такси за обучение, бакалавърски и магистърски програми във всяка европейска страна. Тъй като образованието в чужбина изисква известно финансово планиране, можете да направите сравнение между страните според техните такси за обучение за студенти от ЕС и от страни извън Съюза.

 

Портали за образование

 Целта на тази платформа е внасяне на прозрачност във връзка с множеството възможности за учене в Европа и извън нея. Можете да търсите бакалавърски, магистърски и докторски програми в областта, която ви интересува, в база данни за хиляди програми. Можете също така да търсите в базата данни по страни, за да видите какво се предлага в областта, която ви интересува.

 

U-Multirank

 Не знаете къде да учите? Този уебсайт ви помага да намерите университет, който отговаря на очакванията ви: можете например да сравнявате университети по разходи за научни изследвания, по международна ориентация и размери, или да проучите профила на даден университет, в който имате намерение да учите. Също така можете да проверите някоя класация, за да видите какви са резултатите на евентуалния ви бъдещ университет по различни критерии.

  

Прочетете повече за това как се кандидатства, за да учите в Европа, и получете съвет как да изберете курс на портала „Образование в Европа“ на Европейската комисия. Ако искате да знаете какви документи са необходими за влизане в избраната от вас страна, проверете какви са визовите изисквания на портала за имиграция в ЕС.

 

Образованието в чужбина е чудесно преживяване и не е необходимо то да погълне всичките ви спестявания! Потърсете стипендии по специалността, която ви интересува, и пълната ви такса за обучение или поне част от нея може да бъде покрита. Остава ви само да опаковате багажа си!

Публикувана на: ср, 18/03/2015 - 16:49


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!