Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Pokret protiv neplaćenih pripravništava

Photographer: Sarah Benke
U skladu sa zahtjevom za zabranu neplaćenih pripravništava u institucijama EU-a Europski forum mladih i Međuskupina za mlade pokreću kampanju za poštena pripravništva podupirući globalni pokret kojim se traži vraćanje dostojanstva mladim pripravnicima.

Prije godinu dana, kada je započela svoje pripravništvo, Zuzana Vaněčková očekivala je smisleno iskustvo učenja koje će biti korisno za njezinu karijeru. Umjesto toga, češka studentica obrazovanja odraslih kuhala je kavu poslodavcima. Smatrala je da je iskorištavaju kao jeftinu radnu snagu i to je opisala kao „depresivno” iskustvo. Zuzana, koja sada ima 23 godine, održala je strastven govor pred Europskim parlamentom. Time je pokrenuta Kampanja za pošteno pripravništvo, u kojem ona ima aktivnu ulogu.

 

Kampanjom se traže osnovna radna prava pripravnika i zahtijevaju plaćena pripravništva kojima se stječe smisleno iskustvo učenja. U svojem proglasu, koji je odmah potpisalo devet članova Europskog parlamenta, oni od Parlamenta traže sljedeće:

·       da plaća pripravnike

·       da ograniči najdulje trajanje pripravništva na 12 mjeseci i

·       da izradi sporazum o učenju.

 

Terry Reintke, supredsjedateljica Međuskupine za mlade, opisuje tu #fairinternships kampanju kao priliku za slanje snažne poruke protivljenja normalizaciji neplaćenih pripravništava. Ona ističe kako neki pripravnici moraju raditi u neizdrživim uvjetima, a malo ih si može priuštiti da prihvati dugotrajno neplaćeno pripravništvo. Postojanjem takvih pripravništava povećava se nejednakost pristupa plaćenim radnim mjestima.

 

Anketom provedenom u siječnju i veljači 2017. među 233 pripravnika Europskog parlamenta utvrđeno je da su pripravnici koji rade za političke stranke plaćeni. Međutim, plaće pripravnika koji rade za zastupnike u Parlamentu razlikuju se kako slijedi:

·       neplaćeni – 8 % pripravnika

·       manje od 300 EUR – 3 % pripravnika

·       od 300 EUR do 600 EUR – 12 %

·       od 600 EUR do 1000 EUR – 32 %

·       više od 1000 EUR – 44 %.

 

Budući da je 2013. bilo 17 % neplaćenih pripravništava, znači da se stanje popravilo.

 

Iako stanje u Europskom parlamentu nije idealno, europske institucije pripravnicima u načelu nude bolje uvjete od ostalih organizacija na širem tržištu rada. U cilju poboljšanja stanja Forum za mlade izradio je  Vodič za poslodavce za kvalitetna pripravništva, uz potporu Europske komisije i Europske zaklade za mlade Vijeća Europe.

 

Europski forum za mlade predstavio je 2012. Europsku povelju o kvaliteti pripravništava i naukovanja  na savjetovanju Međunarodne organizacije rada čiji je domaćin bio Europski gospodarski i socijalni odbor. Sindikati i organizacije poslodavaca EU-a obvezali su se ponuditi više boljih pripravništava i naukovanja. Različita pripravništva navedena su na web-mjestu Eurodesk.

 

„Institucije utječu na stavove na širem tržištu rada”, kaže Bryan Watkins iz Globalne koalicije pripravnika, pokreta kojim se nastoje okupiti pokreti pripravnika iz cijelog svijeta, a koji je nedavno organizirao globalni štrajk pripravnika.

 

Europski ombudsman nedavno je proveo istragu u jednoj instituciji EU-a, Europskoj službi za vanjsko djelovanje, i utvrdio je da ona u cijelom svijetu zapošljava 800 neplaćenih pripravnika. Ombudsman je 15. veljače 2017. objavio  preporuku u kojoj je naveo da je institucija „postupila nepravilno jer nije ponudila naknadu za određena pripravništva”.

 

Pripravništva se ne nude samo u institucijama EU-a.  U cijeloj Europi pripravništvo svake godine obavlja 4,5 milijuna studenata i diplomanata, a 59 % tih pripravništava neplaćeno je. Kako možete saznati kako poduzeća postupaju prema svojim pripravnicima? Na toj ideji temelji se Interns Go Pro, javna baza podataka u kojoj se poduzeća ocjenjuju na osnovi toga. Suosnivač Régis Pradal objašnjava da će poduzeća na temelju tog rangiranja u konačnici dobivati Europsku oznaku kvalitetnih pripravništava. Traži se od sveučilišta, NVO-a, portala za zapošljavanje, velikih medija, mladih i poslodavaca da se pridruže toj inicijativi kako bi pridonijeli transparentnosti zapošljavanja mladih.