Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Euroopan nuorisoviikko 2015 – kohokohtia

Huhti- ja toukokuussa 2015 järjestettiin kaikissa 33 Erasmus+ -ohjelmamaassa satoja tapahtumia.

Euroopan nuorisoviikolla (27.4.–10.5.) edistettiin nuorten osallistumista demokraattiseen toimintaan ja työmarkkinoille. Viikon aikana keskusteltiin etenkin nuorten osallistumisesta yhteiskuntaan ja erilaisten nuorisoryhmien vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä.

 

Yksi viikon kohokohdista oli 6.5. järjestetty keskustelutilaisuus  keinoista edistää nuorten osallistumista ja torjua suvaitsemattomuutta ja demokratian vastaista toimintaa.

 

Keskustelutilaisuuden jälkeen kolme parasta nuorisohanketta palkittiin Nuorisopalkinnolla. Palkitut hankkeet valittiin Erasmus+ -ohjelman kansallisten toimistojen nimeämistä 150 hankkeesta. Erasmus+ -ohjelman lisäksi hankkeet ovat saaneet tukea EU:n "Youth in Action" -nuorisotoimintaohjelmasta. Palkitut hankkeet

 

Jäsenneltyä vuoropuhelua käsitelleeseen konferenssiin 4.–6.5. osallistui nuorisojärjestöjen edustajia ja päätöksentekijöitä eri puolilta Eurooppaa.

 

Euroopan nuorisofoorumin 6.5.2015 Brysselissä järjestämä YO!Fest koostui useista eri tapahtumista. Työpajojen, seminaarien ja keskustelujen aiheena oli "yhdessä kasvaminen". Koulun ulkopuolella tapahtuvaa oppimista pohdittiin yhtenä keinona kehittää työelämässä tarvittavia taitoja. YO!Fest‑tapahtumaan osallistui yli 7 000 eurooppalaisnuorta. Tapahtuman päätti joukko livekonsertteja.

 

Yksi merkittävä tapahtuma oli myös Ideas Lab -verkkosivuston avaaminen. Sivusto tarjoaa nuorille foorumin, jolla he voivat esittää ideoitaan hankkeista ja politiikoista, jotka koskevat nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä, työllisyyttä, yrittäjyyttä ja maailmanlaajuista kehitystä. Nuoret arvioivat ideat vielä ennen niiden lähettämistä poliittisille päättäjille. Tavoitteena on parhaimpien ideoiden toteuttaminen myös käytännössä. Keskustelun aikana eri projektien edustajat esittelivät ideoitaan koulutuksesta, kulttuurista, nuorisoasioista ja urheilusta vastaavalle komissaarille Tibor Navracsicsille.

 

 

Ks. video:

http://bit.ly/1hJxgsD

 

 

Hyödyllisiä linkkejä: http://europa.eu/youth/eyw

 

Julkaistu: Pe, 06/11/2015 - 12:51


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä