Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Si hva du mener i det europeiske ungdomsparlamentet

A picture
© shutterstock.com - nopporn
Det europeiske ungdomsparlamentet oppforer deg til å engasjerer deg i aktuelle spørsmål og den demokratiske prosessen, øve deg i å tenke uavhengig og å ta initiativ. Har du lyst til å bli med?

Oppfyller du følgende kriterier?

  • Er mellom 16 og 22 år?
  • Studerer du i Europa?
  • Er du åpen og nysgjerrig etter å utforske alternative oppfatninger, andre kulturer og nye mennesker?
  • Er du interesser i saker som påvirker samfunnet vi lever i?
  • Har du lyst til å ha det gøy?

Hvis du svarte "ja" på alle disse spørsmålene, er du kvalifisert til å delta på en av EYPs (det europeiske ungdomsparlamentet) sesjoner. Husk at hvis du ønsker å delta på de internasjonale sesjonene, må du vinne en nasjonal konkurranse som arrangeres av den nasjonale komiteen i hjemlandet ditt. Søknadsprosedyren for mange av de regionale sesjonene er imidlertid enkel.

Ta kontakt med den nasjonale komiteen og finn ut hvordan du kommer i gang. Hvis du ikke finner landet ditt i oversikten, kontakter du EYPs internasjonale kontor.

 

Hvordan fungerer det?

EYP organiserer hvert år tre internasjonale sesjoner som går over 10 dager. Sesjonene arrangeres alltid i ulike EU-land. I hver sesjon samles delegatene i multinasjonale komiteer som vurderer ulike temaer som de vedtar en resolusjon for, og som skal opp til debatt i Hovedforsamlingen.

 

“Muligheten til å utvikle en rekke ferdigheter er det mest imponerende aspektet ved EYP: fra diplomati og konsensusbygging, retorikk og lederskap til skriving og redaksjonell erfaring, finansiering og prosjektledelse."
M. Roberts, 27, Storbritannia, Venture Capital Management.

 

Bakgrunnsinformasjon

EYP er et av de beste stedene for unge europeere som er interessert i å delta i politiske debatter og møte nye kulturer. EYP drives av Heinz-Schwarzkopf-stiftelsen "Ung i Europa" og omfatter mer enn 20 000 ungdommer fra 35 land og mer enn 100 regionale, nasjonale og internasjonale arrangementer hvert år.

Publisert: Man, 29/04/2013 - 10:49


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!