Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Εκφράστε τις απόψεις σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Νέων

A picture
© shutterstock.com - nopporn
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Νέων σάς καλεί να ενδιαφερθείτε για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη δημοκρατική διαδικασία, την ανεξάρτητη σκέψη και την ανάληψη προσωπικής πρωτοβουλίας. Ενδιαφέρεστε;

Προϋποθέσεις:

  • να είστε από 16 έως 22 χρονών
  • να σπουδάζετε στην Ευρώπη
  • να έχετε ανοιχτό μυαλό και να θέλετε ν’ ανακαλύψετε εναλλακτικές απόψεις, άλλες κουλτούρες και νέους ανθρώπους
  • να ενδιαφέρεστε για θέματα που επηρεάζουν την κοινωνία όπου ζούμε
  • να θέλετε να διασκεδάσετε.

Αν συγκεντρώνετε όλες αυτές τις προϋποθέσεις, τότε πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Νέων. Έχετε υπόψη ότι για να πάρετε μέρος στις διεθνείς συνεδριάσεις, πρέπει να κερδίσετε τον εθνικό διαγωνισμό που διοργανώνει η επιτροπή της χώρας σας. Ωστόσο, για πολλές περιφερειακές συνεδριάσεις η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή.

Επικοινωνήστε με την εθνική σας επιτροπή και μάθετε από πού πρέπει να ξεκινήσετε. Εάν δεν αναγράφεται η χώρα σας, επικοινωνήστε με το διεθνές γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Νέων.

 

Πώς λειτουργεί;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Νέων διοργανώνει 3 διεθνείς δεκαήμερες συνεδριάσεις τον χρόνο, πάντα σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης. Σε κάθε συνεδρίαση, οι αντιπρόσωποι συνέρχονται σε πολυεθνικές επιτροπές που εξετάζουν διαφορετικά ζητήματα για τα οποία εκδίδουν ένα Ψήφισμα το οποίο τίθεται προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση.

 

«Η ευκαιρία που δίνεται στους νέους να καλλιεργήσουν μια σειρά δεξιοτήτων είναι η πιο εντυπωσιακή πτυχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Νέων: από την άσκηση διπλωματίας και την επίτευξη συναίνεσης, έως τη ρητορική δεινότητα και τις ηγετικές ικανότητες, τη σύνταξη κειμένων, τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη διαχείριση σχεδίων.»
M. Roberts, 27, Ηνωμένο Βασίλειο, Διαχείριση Επιχειρηματικών Κεφαλαίων.

 

Γενικές πληροφορίες

Το ΕΚΝ είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες για τους νεαρούς Ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο και να έρθουν σε επαφή με άτομα από άλλες κουλτούρες. Το ΕΚΝ τελεί υπό τη διαχείριση του ιδρύματος Heinz-Schwarzkopf «Ευρώπη των Νέων» και διοργανώνει πάνω από 100 περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις κάθε χρόνο στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 20.000 νέοι από 35 χώρες.

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 29/04/2013 - 10:45


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!