Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Exprimaţi-vă părerea în Parlamentul European al Tinerilor

A picture
© shutterstock.com - nopporn
Parlamentul European al Tinerilor vă încurajează să vă manifestaţi interesul faţă de actualitate şi de procesul democratic, să gândiţi independent şi să aveţi iniţiative proprii. Vă interesează toate aceste lucruri?

Sunteţi:

  • tânăr între 16 și 22 de ani?
  • elev sau student în Europa?
  • deschis şi curios să descoperiţi alte opinii, alte culturi şi alţi oameni?
  • interesat de aspectele care afectează societatea în care trăim?
  • gata de distracţie?

Dacă aţi răspuns „da” la toate aceste întrebări, aveţi şansa de a participa la una dintre sesiunile EYP (Parlamentul European al Tinerilor). Menţionăm că, pentru a lua parte la o sesiune internaţională, trebuie să câştigaţi o competiţie naţională, organizată de Comitetul naţional. Totuşi, pentru multe din sesiunile regionale, procedura de înscriere este foarte simplă.

Contactaţi Comitetul naţional pentru a afla de unde trebuie să începeţi. Dacă ţara dumneavoastră nu figurează pe listă, puteţi contacta biroul internaţional al EYP.

 

Cum funcţionează?

Parlamentul European al Tinerilor organizează, anual, 3 sesiuni internaţionale de câte 10 zile, de fiecare dată în altă ţară. Pe durata acestor sesiuni, delegaţii se reunesc în comitete multinaţionale, dezbat diferite subiecte şi elaborează o rezoluţie, care urmează să fie dezbătută în Adunarea Generală.

 

„Aspectul cel mai impresionant al EYP este posibilitatea de a dobândi o serie de competenţe: de la diplomaţie la crearea consensului, de la retorică la leadership, de la experienţă editorială la strângerea de fonduri şi gestionarea proiectelor”.
M. Roberts, 27 de ani, din Regatul Unit, gestionar capital de risc

 

Informații generale

Parlamentul European al Tinerilor este locul ideal pentru tinerii care doresc să se implice în dezbateri politice şi să cunoască noi culturi. Administrat de Fundaţia Heinz-Schwarzkopf „Europa tânără”, EYP implică, anual, peste 20 000 de tineri din 35 de ţări, în peste 100 de evenimente regionale, naţionale şi internaţionale.

Publicat: L, 29/04/2013 - 10:37


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!