Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Изразете мнението си за Европейския младежки парламент

A picture
© shutterstock.com - nopporn
Европейският младежки парламент ви насърчава да се интересувате от текущото политическото положение и демократичния процес, да мислите независимо и да поемате лична инициатива. Искате ли да участвате?

Вие :

  • сте на възраст между 16 и 22 години?
  • учите в Европа?
  • сте възприемчив и любопитен да откриете алтернативни гледни точки, други култури и нови хора?
  • се интересувате от въпроси, засягащи нашето общество?
  • искате да се забавлявате?

Ако сте отговорили на всички тези въпроси с „да“, тогава можете да се присъедините към някоя от сесиите на ЕМП (Европейския младежки парламент). Имайте предвид, че за да участвате в международните сесии, трябва да сте спечелили национален конкурс, организиран от вашия национален комитет. Процедурата за кандидатстване за много регионални сесии обаче е опростена.

Свържете се с вашия национален комитет, за да разберете откъде да започнете. Ако вашата страна не е в списъка, можете да се свържете с международната служба на Европейския младежки парламент.

 

Как става това?

ЕМП организира 3 международни 10-дневни сесии годишно, винаги в различна европейска страна. По време на всяка от сесиите делегатите се събират в многонационални комитети по различни въпроси. Те изготвят резолюция по тези въпроси, която се обсъжда на общото събрание.

 

„Възможността за развиване на редица умения е най-впечатляващият аспект на ЕМП: от дипломация и постигане на консенсус до реторика и лидерство, писане и редакторски опит, набиране на средства и управление на проекти.“
М. Робъртс, 27 години, Обединено кралство, управление на рисков капитал.

 

Контекст

ЕМП е едно от най-подходящите места за заинтересовани млади европейци да участват в политически дебат и да се срещнат с нови култури. Управляван от фондацията Хайнц-Шварцкопф „Млада Европа“, ЕМП включва всяка година над 20 000 млади хора от 35 страни в повече от 100 регионални, национални и международни прояви.

Публикувана на: пон, 29/04/2013 - 10:28


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!