Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Kies je rol in de "Model European Union"

A picture
© European Union
Wil je ondervinden wat de rol van een Europees Parlementslid, een minister in de EU-Raad, een journalist, een lobbyist of een tolk is? Doe mee aan een simulatie van de procedure voor de goedkeuring van EU-wetgeving.

De "Model European Union (MEU)" is een simulatie van de besluitvorming en de politiek in de EU. Deze vindt jaarlijks plaats in Straatsburg.

Deelnemers nemen de rol op zich van de Europese Instellingen in het Europees Parlement, waar zij twee controversiële, echte wetgevingsvoorstellen van de Europese Commissie bespreken. Terwijl de leden van het Europees Parlement en ministers van de EU-Raad de normale wetgevingsprocedure simuleren, proberen lobbyisten beide groepen te beïnvloeden, doen journalisten verslag van het verloop van de debatten en zorgen de tolken ervoor dat iedereen de debatten in zijn eigen taal kan volgen.

 

"Stel je voor: een week lang zijn het jouw besluiten die Europa vorm geven. Stel je een comfortabele stoel in de Raad voor, hij biedt je niet alleen zitcomfort, maar ook een blik in de toekomst. En denk er ook nog zo'n 200 goedgeklede, slimme,verbluffende, aandachtige mensen bij, verbluffend in de manier waarop zij nadenken over de toekomst, het heden, en Europa. Wat je je ook voorstelt, de werkelijkheid van deze simulatie overtreft alles!"
Joanna Mikova (Minister in de Raad, 2011)

 

Wie kan meedoen?

http://www.meu-strasbourg.org/index.php/how-to-participate/application-guide

Je moet nieuwsgierig zijn naar het functioneren van de Europese instellingen en actief kunnen deelnemen aan de debatten.

 

Inschrijving

Kies een van de 5 mogelijke rollen en volg de inschrijvingsprocedure.

 

Gepubliceerd: Ma, 29/04/2013 - 10:10


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!