Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Légy Te is európai parlamenti képviselő – egy napra

Euroscola Day

Az Euroscola program révén közvetlen tapasztalatot szerezhetsz arról, miből áll az európai parlamenti képviselők munkája a gyakorlatban.

Az Euroscola program lehetővé teszi, hogy az Európai Unió tagországainak 16–18 éves tanulói egy napot Strasbourgban töltsenek el az European Parlament képviselőjeként.

Ha kiválasztanak, plenáris és bizottsági ülések keretében európai jelentőségű kérdéseket vitathatsz meg kortársaiddal, a megtárgyalt kérdésekről szavazhatsz, és a többi „képviselővel” együtt határozatokat fogadhatsz el. Arra is lehetőséged lesz, hogy iskoládat és a régiódat bemutasd a többi résztvevőnek.

A nap kiváló alkalom arra is, hogy gyakorold az általad ismert idegen nyelveket, és összebarátkozz más európai diákokkal.

 

Hogyan jelentkezhetsz a programra?

Az Euroscola programban azok az iskolák vehetnek részt, amelyek saját országukban indulnak a kiválasztás céljából megrendezett versenyen.

Fontos tudnivalók a jelentkezésről

Ha iskoládat kiválasztják, a felkészüléshez diáktársaiddal együtt töltsd le az Euroscola honlapján található anyagokat. Így alaposabban tájékozódhatsz azokról a témákról, melyeket a többi tanulóval közösen megvitattok majd Strasbourgban.

 

Az Euroscola – számokban

Az Euroscola évente mintegy 20 alkalommal biztosít lehetőséget az uniós diákoknak arra, hogy egy napon át saját bőrükön tapasztalják meg, miből is áll tulajdonképpen az Európai Parlament képviselőinek munkája. Alkalmanként átlagosan 600 fő vehet részt a strasbourgi programban.

Közzétéve: k., 23/04/2013 - 12:59Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!