Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Anul european pentru dezvoltare: lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru

Majoritatea cetățenilor UE sunt de acord că Uniunea ar trebui să cheltuiască mai mult pentru a combate sărăcia în țările în curs de dezvoltare. 2015 este primul an european care scoate în evidență aceste aspecte și rolul pe care îl joacă Europa la nivel internațional.

Despre ce este vorba?

Anul european pentru dezvoltare se referă la acțiunea externă a UE și la rolul Europei în eradicarea sărăciei și încurajarea dezvoltării durabile peste tot în lume.

 

De ajutorul UE pentru dezvoltare beneficiază aproximativ 150 de țări. Banii sunt cheltuiți pentru a salva vieți și pentru a acorda ajutor umanitar în situații de criză, dar și pentru activități de dezvoltare - sprijinirea țărilor în combaterea sărăciei pe termen mediu și lung și în asigurarea unei creșteri economice durabile.

 

UE este cel mai mare donator de ajutor din lume (56,5 miliarde EUR în 2013), cu 25 % din ajutor acordat direct guvernelor. Cu toate acestea, la nivel mondial, o persoană din opt nu are suficientă mâncare, ceea ce înseamnă că mai sunt încă multe de făcut.

 

Temele Anului european pentru dezvoltare, pe luni

În fiecare lună, accentul este pus pe o temă din domeniul dezvoltării:

 

Povestea lunii - iulie 2014

În cadrul proiectului internațional „Yatra” al Serviciul European de Voluntariat, 16 tineri provenind din familii de migranți au călătorit în Maroc în 2014, unde au colaborat cu un orfelinat timp de câteva săptămâni. I-au ajutat pe orfani și pe alți tineri fără posibilități, organizând activități sportive și culturale. Proiectul a fost reluat în 2015. Citește întreaga poveste.

 

Implică-te

 

Linkuri utile:

Anul european pentru dezvoltare:         
Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului

Publicat: J, 12/11/2015 - 16:09


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!