Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη – ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες συμφωνούν ότι η ΕΕ πρέπει να δαπανά περισσότερα για την καταπολέμηση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το 2015 είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Έτος που είναι αφιερωμένο στα θέματα αυτά καθώς και στον διεθνή ρόλο της Ευρώπης.

Περί τίνος πρόκειται;

Το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη έχει ως θέμα την εξωτερική δράση της ΕΕ και τον ρόλο της Ευρώπης στην εξάλειψη της φτώχειας παγκοσμίως μέσα από την ενθάρρυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Η ΕΕ χορηγεί αναπτυξιακή βοήθεια σε 150 χώρες. Η βοήθεια αυτή χρησιμοποιείται εν μέρει για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο να σώζονται ζωές σε καταστάσεις κρίσης, αλλά και για αναπτυξιακά έργα που βοηθούν τις χώρες να καταπολεμήσουν τη φτώχεια μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και να επιτύχουν βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

 

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας παγκοσμίως (56,5 δισ. το 2013). Το 25% της βοήθειας της ΕΕ παρέχεται απευθείας σε κυβερνήσεις. Όμως μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, αφού ένας στους οκτώ ανθρώπους στη Γη δεν διαθέτει αρκετά τρόφιμα.

 

Μηνιαία θέματα

Κάθε μήνα, εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό θέμα:

 

Ιστορία του μήνα – Ιούλιος 2014

Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Yatra» της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, 16 νεαροί Ολλανδοί εθελοντές που προέρχονταν από οικογένειες μεταναστών ταξίδεψαν το 2014 στο Μαρόκο και για μερικές εβδομάδες προσέφεραν έργο σ' ένα ορφανοτροφείο. Βοήθησαν ορφανούς και μειονεκτούντες νέους διοργανώνοντας αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα επαναλήφθηκε το 2015. Διαβάστε όλη την ιστορία.

 

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη   
Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας

Δημοσιεύθηκε: Πε, 12/11/2015 - 15:19


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!