Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Πού μπορείτε ν’ ανταλλάξετε απόψεις;

A picture
© fotolia.com - lznogood
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να υποστηρίξετε τις ιδέες σας, όπως το να ψηφίσετε στις εκλογές ή να συμμετάσχετε στον Δομημένο Διάλογο. Εάν όμως οι εκλογές αργούν ή εάν το ζήτημα που θέλετε να υποστηρίξετε δεν έχει άμεση σχέση με την πολιτική, υπάρχουν άλλοι τρόποι για ν' ακουστεί η φωνή σας.

Πείτε τη γνώμη σας για θέματα χάραξης πολιτικής, θέματα που αφορούν τους νέους, την κοινωνία, την υγεία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη και χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας. Ρίξτε απλώς μια ματιά σε όλα αυτά τα μέρη όπου μπορεί ν’ ακουστεί η φωνή σας.

 

Η Φωνή σας στην Ευρώπη σάς δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη διαδικασία που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση πολιτικής, εκφράζοντας τις απόψεις σας σε διαβουλεύσεις, συζητήσεις και άλλα μέσα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει ν’ ακούσει τις ιδέες σας, την κριτική σας, και να μάθει από την εμπειρία σας.

 

Η Αγορά των Πολιτών λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε σας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις συζητήσεις που διεξάγονται για τη νομοθετική ατζέντα του Κοινοβουλίου. Η Αγορά μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές με βάση τις καθημερινές εμπειρίες των πολιτών.

 

Το Φόρουμ Νεολαίας της UNESCO φέρνει σε επαφή εκπροσώπους νέων απ’ όλον τον κόσμο για να ανταλλάσσουν απόψεις κι εμπειρίες, να εξετάζουν και να εντοπίζουν θέματα που προκαλούν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς.

 

Οι Φωνές της Νεολαίας της UNICEF  είναι ο ιστότοπος όπου οι νέοι ενημερώνονται καλύτερα για θέματα που έχουν επίδραση στον κόσμο. Στην πλατφόρμα αυτή, νέοι απ' όλον τον κόσμο μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους, να διερευνήσουν, να συζητήσουν και να αναλάβουν δράση για παγκόσμια προβλήματα.

 

Οι Φωνές του Κόσμου στο Διαδίκτυο είναι μια διεθνής, πολύγλωσση κοινότητα με ιστολόγια, φωτογραφίες και βιντεομηνύματα από περισσότερες από 130 χώρες, η οποία βοηθά ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση και να δημοσιεύσουν πληροφορίες για την τοπική τους κοινότητα. Μπορείτε να συμμετάσχετε υποβάλλοντας ιδέες ή συντάσσοντας κείμενα.

Δημοσιεύθηκε: Παρ, 26/04/2013 - 12:42


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!