Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cum vă puteţi exprima opinia?

A picture
© fotolia.com - lznogood
Pentru a vă face cunoscute ideile, aveţi la dispoziţie mai multe posibilităţi – de exemplu, puteţi să votaţi sau să participaţi la dialogul structurat. Însă, căi de comunicare există chiar şi atunci când nu sunt alegeri sau când tema pe care doriţi să o abordaţi nu are legătură cu politica.

Tineret, societate, sănătate, politică, drepturile omului… Puteţi aborda toate aceste teme pe teren sau de la dumneavoastră de acasă. Iată câteva dintre mijloacele care vă permit să vă faceţi auzite opiniile.

 

Site-ul Vocea ta în Europa vă permite să contribuiţi la elaborarea politicilor Comisiei Europene, participând la consultări şi discuţii sau optând pentru alte canale de comunicare disponibile. Comisia doreşte să vă cunoască ideile, să se supună criticilor dumneavoastră şi să înveţe din experienţele pe care le-aţi trăit.

 

Agora cetăţenilor este legătura dintre dumneavoastră şi Parlamentul European. Este un instrument care vă permite să luaţi parte la discuţii pe marginea aspectelor incluse pe agenda legislativă a Parlamentului. Agora poate propune politici concrete bazate pe experienţele de zi cu zi.

 

UNESCO Youth Forum reuneşte delegaţi ai tinerilor din întreaga lume, dornici să schimbe păreri, să-şi împărtăşească experienţele şi să reflecteze asupra problemelor şi preocupărilor comune.

 

UNICEF Voices of Youth este un spaţiu virtual care le oferă tinerilor posibilitatea de a afla mai multe despre aspecte care afectează lumea. Pe această platformă, tineri de pe întregul mapamond îşi pot spune părerile, pot explora, discuta sau propune soluţii la probleme globale.

 

Global Voices Online este o comunitate internaţională multilingvă de bloguri, fotografii şi podcasturi din peste 130 de ţări, care le permite cetăţenilor din lumea întreagă să publice şi să acceseze informaţii despre comunitatea lor. Vă puteţi alătura acestui proiect prezentându-vă propriile idei sau devenind dumneavoastră înşivă autori.

Publicat: V, 26/04/2013 - 12:37


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!